Lite utanför Beypazaris historiska gator -

Mycket på jobbet och en behövlig weekendresa till Riga har gjort att bloggen blivit lidande men fortsätter nu med den sista delen av resan i Beypazari förorten till Ankara.
 
Under Seker bayrami spenderades det en hel del tid i de "vanliga" kvarteren i Beypazari. I de historiska kvarteren där hotellet ligger var det smockfullt med turistfolk så jag flydde kalabaliken och softade runt i stan, småshoppade och stannade vid mitt favorithak precis vid korsningen när man kör in mot gamla stan. 
 
En dag blev jag fångad under ett parasoll på en grönsaksmarknad när ett åskregn drog över. Det regnade konstant i 45 minuter och det forsade vatten över kullerstensgatorna. Vi var minst 10 pers som delade på ett parasoll. Nu har jag nog upplevt allt i Turkiet, nja nästan allt i alla fall :)
 
 
 
 
 
 
 
Turkiet fräsckaste kommunhus finns säkerligen här i Beypazari :)
 
 
 
 
 
 
Den fräsckt kommunhus i Beypazari. Aldrig sett något liknande i Turkiet. 
 
Grönsaksmarknaden
 
 
Lite utanför stan
 
 
 
 
 
Mitt favorithak
 
 
Gatukonst. Denna form av slöja är den traditionella klädseln i Beypazari. Vanligt bland äldre kvinnor. 
 
 
Det finns även moderna kafeer. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yasayan Müze - Beypazari / Ankara

Om man kommer till Beypazari är ett besök på Yasayan Müze ett måste. Det är ett museum som återspeglar hur livet i Beypaari var förr och där man kan få prova på olika aktiviteter så som ebru-målning och textiltryckeri. Inträdet kostar bara 7 TL och så betalar man en liten slant för aktiviteterna. 
Det var första gången jag provade på ebru-målning och det var faktiskt svårare än jag trodde. Men kul var det i alla fall. Vid textiltryckeriet köpte jag en tygväska (25 tl) och en liten necessär (15tl ) och fick välja vilka tryckstämplar jag ville. Blev mycket nöjd med resultatet och tygväskan används flitigt.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett broderat kärleksbrev skrivet på osmanska
 
 
En sådan här hörna vill jag ha i Sverige men känslan blir nog inte den samma
 
 
 
 
 
 
Här väver man fortfarande mattor när det kommer in beställningar
De försökte sälja dessa mattor till mig men jag avstod denna gång.
 
 
Textiltryckning 
 
 
 
 
 
 
Min färdiga tygväska