Jobb och reseförberedelser

Har suttit hela dagen och arbetat med en massa översættningar till olika sprak för vara nya förpackningar som vi ska lansera næsta ar. Vi har bestæmt oss för 10 sprak. Turkiska, engelska, tyska, italienska, hollændska, albanska, ryska, arabiska, azeriska och svenska sa idag har jag översatt följande:
- Tillverkningsdag
- Sista förbrukningsdag
- Nettovikt
Dock har jag haft problem med arabiskan men det löser sig
En del av pengarna fran Italien har kommit idag och nu vantar vi bara att de ska öppna ett kreditiv för resterande summa i morgon sa vi kan leverera hasselnötterna næsta vecka.....Ikvæll ska jag börja packa inför Georgien resan nu till helgen. Jag, chefen och hans fru kommer att aka redan 03:00 pa natten till lördagen sa dærför kommer jag att sova över hos dem imorgon sa att vi kan ga upp i tid. Vi har fatt vara hotellrum bokade i Tbilisi sa det ska bli spænnande. Det lær bli en hel del sightseeing.  Vi aker tillbaka till Turkiet pa söndag eftermiddag.
Vægen vi kommer att aka ær markerat med rött (Se karta nedan)

                            

Ny frekvens

Nær jag kom hem i mandags kvæll och skulle sætta pa nyheterna pa TV:n mærkte jag att det var nagot fel. Jag fick inte in en enda turkisk kanal, förutom de europeiska. Det stod "Sinyal Yok", dvs ingen signal, och jag började fa stresspanik da jag alltid tænker det værsta, att parabolen maste ha sackat. Jag trodde först det var pga av att vædret var sa disigt ute att ingen signal kunde upptas. Jag fick ingen ordentlig sömn den natten da jag hela tiden hade drömmar om anfallande paraboler och satelliter som försökte bita och æta upp mig (sinnessjukt?) och klockan 05:30 igarmorse steg jag upp och började vicka och dra i parabolen pa min balkong som var stenhart igenkilad. Ibland brukar jag vara rætt morgonpigg, gar upp dricker ett glas te och kollar pa nyheterna me jag blev rætt irriterad pa allt men lugnade ner mig, beslöt mig för att ta min digitalbox till jobbet sa att nagon klok kunde ta nagon titt pa den. Nær jag var pa vag till jobbet fick jag reda pa av min granne och killen som jobbar i bakkalen (minimarketen) att man i hela Turkiet skiftat nan frekvens sa att alla nu maste mixtra med sina digitalboxar för att fa in kanalerna igen.
Tur som var finns ju Adem, var bokföringschef hær pa jobbet, som ær expert pa allt elektroniskt. Han fixade det pa ngn timme med hjælp av chefens TV och antenn hær pa jobbet. Nu har jag fatt in kanalerna igen, förutom turkiska Atv, men jag maste sætta dem i ordning sjælv vilket jag gjorde igarkvæll. Gissa om jag pustade ut för jag trodde innan att jag skulle bli tvungen att montera ner hela parabolskrællet igen men tack och lov var det bara digitalboxen som behövdes programeras om. Herregud, vilka i-landsproblem man har! Skönt att ha det gjort i alla fall

                                                                                                         

Cumhuriyet Bayraminiz Kutlu Olsun!

Idag ær det 29 oktober vilket innebær att det var exakt 85 ar sedan Republiken Turkiet gundades av dess landsfader Atatürk, fran ett islamiskt stenaldersstat till ett modernt och væstvænligt land. Nagonting som de andra muslimska lænderna bör ta efter. Önskar alla som firar denna höglitd en riktigt trevlig dag. Dock har jag inga möjligheter att se paraderna inne i stan da jag jobbar men det lær bli en hel del att se pa nyheterna nær jag kommer hem.

                   

                      Ma denna dagen firas i all æra och fred mellan folket