En annan som saknat mig...

Trots att jag kom mitt i natten vaknade denna krabat till liv och blev som vanligt glad över att se mig. Att vara papegojägare är att som ta hand om en trotsig 3-4 àring i mààànga àr men de är helt underbara. Här har ni Örjan och mamma har nu satt sig pà avbytarbänken och jag har nu tagit över. I 2 veckor kommer han sitta fast pà mig som klister....
Vi har även hunnit med och bada. Han ska vara med överallt sà det blir ingen lugn stund för mig. Vart jag än gàr ska han vara med annars blir han helt spattig. Men han är underbar min gröna terrorist :)

I Helsingborg

Flygresan gick bra och jag landade pà Kastrup efter midnatt natten till den 27:e. var framme vid 03:00 tiden i Helsingborg. Betydligt svalare än i Trabzon och jag började oroa mig lite för att jag kanske tagit allför tunna kläder med mig. Det har varit lugnt hittills och jag njuter av semestern. Jag blev extra glad när jag fick veta att jag var i god tid hemma till Helsingborgs festivalen och HIF spelar hemma ett par ggr innan jag àker tillbaka den 10:e augusti. Men det blir nog bara att jag ser matcherna pà TV tillsammans med far. Hittills har jag och mor varit ute en sväng vid Ràà och gàtt en runda nere vid stranden. Vädret var väl inte sà bra. Blàsigt och svalt men det dög. 
Senare idag ska vi ner till stan och gà runt pa festivalen

                                                                  Ute vid Ràà

              

             
                                                          SO SWEDISH..... :)))
                                       

            
 
            

            
              

Ungdoms-OS i Trabzon......

Dà närmar sig den stora dagen med stora steg. I morgon klockan 15:00 tar jag flyget fràn Trabzon och landar pà Atatürk flygplatsen i Istanbul klockan 16:50. Nästa flyg gàr klockan 21:30 och jag landar pà Kastrup i Köpenhamn efter klockan 00:00. Jag kommer vara pà semester i Sverige tills den 10 augusti. Ska bli skönt och koppla av med familjen och sà slipper jag de första 10 dagarna av Ramadan i den pressande hettan i Trabzon just nu.

Det är med blandade känslor jag lämnar Trabzon för dessa 2 veckor. Jag missar ju en del av OS - för ungdomar som just nu äger rum i Trabzon. Jag hade egentligen i planerna att gà pà den underbara öppningscermonin pa Avni Aker stadion igàrkväll med min väninna men tyvärr var biljetterna för längesedan slutsàlda. Sà det blev att se pà storbildsskärm istället. Var rädd att det skulle bli en flopp men det blev över mina förväntningar. Ni som sàg ceremonin pà TV. Vad tyckte ni? Kom igen, erkänn att det var ett fint upplägg.....och jag tycker att Trabzon som stad har gjort ett enormt arbete med förberedelser och allt. Viktigt steg för den expanderande turismen. Det ska ändà bli skönt att dessa olympiska spel bara hàller pà i en vecka sà att Trabzon kan gà tillbaka till sitt vanliga jag igen men jag hoppas innerligt att alla utlänningar och tävlande som är här nu blir nöjda och kan resa härifràn med minnen för livet. Hoppas ocksà att de svenskar som är här nu är nöjda med organisationen och Trabzon som stad...och sist men inte minst hoppas jag att det shoppas och äts en hel del sà att butiks- och restaurang folket här fàr en extra krona att leva pà. Esnaf kan ağlamasın!

Har tagit en hel del bilder pà den nu helt ombyggda Meydan Parkı mitt i Trabzon centrum. Mer luftrum och man fàr ett intryck av en modern stad. Mer utecafeer och restauranger som flyttat ut pà gatorna. Lägger upp bilderna pà onsdag när jag är hemma i Helsingborg. Ska även försöka hitta en video fràn öppningsceremonin.Tills nästa uppdatering fàr ni njuta av denna bild som jag tog under min Ayder-tur i juni...........


Kale (Hala) Köprüsü - Fırtına Deresi (River) - Çalmlıhemşin - RİZE