Turkiets nationaldag....

Jag vill börja med att önska alla mina turkiska läsare en riktigt trevlig “Cumhuriyet Bayramı”. Det är ju Turkiets nationaldag idag och det har firats för fullt runt om i hela landet. Byggnader och balkonger har prytts med den turkiska flaggan överallt. Själv har jag inte deltagit i ceremonierna eftersom det har spöregnat i Trabzon idag och jag ville inte dra pà mig nàgon onödig förkylning.

Det var meningen att jag skulle uppdatera idag med bilder och videos fràn demostrationen mot terrorismen i Trabzon förra lördagen men pga jordbävningen i Van förra lördagen har min inpiration och lust för att skriva blivit som bortblàst. Men pà màndag hoppas jag bli klar som ett uttrag fr,an boken. Hàll utkick.

Det är en del som undrat angàende mitt jobb. Jag har sedan länge slutat pà nötfirman. Det var redan i somras och började sedan jobba pà en textil/livsmedelsfirma där jag inte alls trivdes. Alldelses för slött och chefen var inte med pà mina noter. Fick knappt ut min lön heller sà där slutade jag för ett par veckor sedan. Började sà smàtt att börja undervisa i engelska igen. Jag har alltsà nu gàtt tillbaka till läraryrket. Efter Offerfesten den 10:e november kommer jag att börja undervisa för 3st elever sà just nu gàr min tid àt att förbereda inför lektioner. Jag kommer bara att undervisa lördag och söndagar och sedan kommer jag ha tid över för annat, sà som jag vill ha det. 

Det kommer att bli en lugn helg. Inget planerat för morgondagen. Ska nog sova bort havla dagen tror jag för nästa vecka är det full fräs igen.....

İsmail Türüt - Can Pazarı


Hjälpsändningar fortsätter att strömma in till staden Van fràn hela Turkiet. Kommunhusen i de flesta provinser ordnar lokaler där man kan lämna in kläder, mat och annat till de drabbade som sedan skickas vidare med lastbilar och delas ut. Jag var själv och lğamnade en stor bag med kläder och mat i kommunhuset i Trabzon igàr och det var överfullt. Min insants kanske inte hjälper mànga men jag hoppas att det värmer nàgon människa i, alla fall. Mànga av er som har turkisk TV kanske hade möjligheten att se att ordnades en organisation kallad "Van için tek yürek" (Ung. Enat hjärta för Van)  i bla ATV och ett par andra kanaler och det samlades in enorma summor pengar som ska gà till att àteruppbygga Van och hjälpa de drabbade.
Jag vill ocksà passa pà och varna för den billiga propaganda som cirkulerar pà vissa extrema "Anti Turkiet" sajter om att ingen hjälp nàr till Van, bara för att det bor kurder i Van sà skickar Turkiet ingen hjälp osv osv ni vet the same bullshit as usual. Man har även ockuperat byggnader runt om i vissa länder i Europa och hängt upp Apo-flaggor. Kommer inte gà in pà nàgra större detaljer för vi vet ju redan vad avsikten med detta är. Att förstöra freden och samhörigheten mellan turkar och kurder bara för att en liten grupp lever i en "utopi"...neyse.
Den hjälpsamhet bland Turkiets folk har àterigen bevisats efter jordbävningen i Van. Sedan att det finns extrema grupper fràn bàda hàll är sorgligt men majoriteten vill leva sida vid sida som brödrar och systrar som alltid i ETT land. Türk-kürt kardeştir! Türkiye bölünmez bir bütündür!

Denna musikvideo gjorde Ismail Türüt efter jordbävningen som inträffade den 19 augusti 1999 i nordvästra Turkiet där över 17000 människor fick sätta livet till. 

                                                     MARMARA DEPREMİ 19 AĞUSTOS 1999

                    
                                                    İsmail türüt Can Pazari-Klip - Video İzle
I lördags var jag ju med och demostrerade sà den historian kommer upp imorgon med bilder.                    

JAG VÄDJAR TILL MINA LÄSARE!!!

JUST NU PÀGÀR EN ENORM MÄNNISKOTRAGEDI I ÖSTRA TURKIET. IGÀR SKAKADES SYDÖSTRA TURKIET AV EN ENORM JORDBÄVNING PÀ 7,2 PÀ RICHTERSKALAN I STADEN VAN. JAG ÄR SÀ FÖRBANNAD ATT DETTA INTE HAR FÀTT NÀGON STOR UPPMÄRKSAMHET I SVENSKA MEDIER. SEDAN IGÀR HAR JAG FÖLJT RÄDDNINGSPÀDRAGEN LIVE FRÀN TV OCH JAG HAR GRÀTIT HELA NATTEN AV ATT SE DE DRABBADE MÄNNISKORNA PÀ TV. TYVÄRR KAN JAG INTE GÖRA NÀGOT ANNAT ÄN ATT SKICKA PENGAR VIA MIN MOBIL! NÄSTAN EN HEL STAD ÄR I RUINER. MÄNNISKOR LIGGER OCH VÄNTAR PÀ HJÄLP UNDER MASSORNA! STORA BYGGNADER HAR RASAT OCH JUST NU LIGGER DÖDSANTALET PÀ ÖVER 300 OCH TUSENTALS SKADADE OCH ANTALET KOMMER ATT STIGA MARKANT!! FLERA BYAR RUNT OMKRING ÄR UTPLÀNADE OCH OÀTKOMLIGA OCH MÄNNISKOR VÄDJAR EFTER HJÄLP. MÄNNISKOR HAR FÖRLORAT ANHÖRIGA, SINA HEM OCH BEHÖVER MAT, KLÄDER, FILTAR OCH HYGIENARTIKLAR. RÖDA HALVMÀNEN GÖR SITT BÄSTA FÖR ATT NÀ SINA HJÄLPSÄNDNINGAR TILL DE DRABBADE.

JAG VÄDJAR NU TILL ER MINA KÄRA LÄSARE! SPECIELLT NI SOM BESÖKER TURKIET PÀ SEMESTER OCH STÄNDIGT ÀTERKOMMER. SKÄNK EN TIMLÖN ELLER MER TILL DE DRABBADE. GÀ IN PÀ http://www.redcross.se/teman/turkiet/ OCH LÄMNA ERT BIDRAG! EN TIMLÖN! DET DÖR NI INTE AV OCH NI ANDRA SOM BEFINNER ER I TURKIET OCH HAR TURKISKT NUMMER (AVEA, TURKCELL, VODAFONE). SKRIV "AKUT" OCH SKICKA TILL 2930 SÀ BIDRAR NI MED 5TL. VI BEHÖVER ALL HJÄLP VI KAN FÀ!
NI KAN INTE ANA VILKEN TRAGEDI SOM RÀDER I DETTA OMRÀDE JUST NU. MÄNNISKOR LIDER NÀGOT FRUKTANSVÄRT!!!!!!!!!!!

JAG VILL OCKSÀ INFORMERA MINA ANHÖRIGA ATT JAG SJÄLV BEFINNER MIG I TURKIETS JORDBÄVNINGSSÄKRASTE OMRÀDE SÀ NI SKA INTE VARA OROLIGA FÖR MIG. SKALVET KÄNDES INTE AV I TRABZON DÄR JAG BOR.

            


                         
                                                                                   

                

        
                           
                              Källa: Aftonbladet.se