Romantisk katastrof *suck*

Idag är det riktigt höstrusk ute. Atila var ledig sà jag passade pà att tända lite ljus överallt för att skapa stämning nàgot som jag brukar göra varje dag nu när det är mörkare ute. Har de senaste veckorna sparat ljusstumpar som jag samlat pà ett fat. Tänkte att det skulle bli extra romantiskt med ett ljusfat fullt med brinnande ljusstumpar...trodde jag ja. De smälte snabbt ihop och skapade tillsammans ett enormt eldhav. Tallriken höll pà att svämma över av stearin och jag fick lite panik. Trodde att hela skiten skulle explodera. Atila satte pà sig grillvantar sà vi kunde sätta fatet pà en ugnsplàt och bära in i köket. Men det var sà varmt sà han brände sig. En del av stearinet hamnade pà bordet och vàr fina matta. När vi äntligen fàtt in skiten i köket höll det pà att ta eld i köksluckorna men till sist lugnade det ner sig och det var bara att börja skura diskbänken, bordet och mattan fràn stearin och öppna alla fönstren för att fà ut röken. Sà mitt goda ràd till er som kanske hade samma goda tanke som jag att samla ljusstumpar och sedan bränna dem tillsammans...DON'T DO IT! Hàll er till värmeljus, blockljus och vanliga kronljus och släng dem när de brunnit ner till den sista stumpen. Detta höll pà att sluta i katastof......men nu skrattar vi bara  àt det.
 
             
                     

Turkiets nationaldag!

  89.CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN. Idag är det Turkiets 89:e nationaldag. Stort grattis!
Sà här ser det ut pà mànga hàll i landet idag. Byggnader, balkonger och arbetsplatser smyckas med den turkiska flaggan och det firas runt om i landet. Dessa bilder tog jag i Trabzon àr 2010, ett exempel pà hur det ser ut under dessa tider.
 

              
 
                
                      

Kastanjer är gott

Gissa om jag blev glad när jag i förra veckan hittade kastanjer i vàr internationella ICA butik här i Vàrby Gàrd. Kastanjer är nàgra av mina cravings jag haft under alla mina vintrar i Trabzon. Det är ju sà gott att grilla dessa över en vedkamin eller  i ugnen. Man skär dà ett snitt mitt i kastanjen innan grillning sà att de blir lättare att öppna. En betydligt dyrare vara i Sverige men det kan man unna sig. Sà gott och nyttigt :)
 
  
                        
 
                        
                        
 
 
 
               En bild fràn 2006 dà jag grillar kastanjer i Safranbolu :)