Skynda skynda det är rea :))

2 dagar kvar tills mor kommer. Pá lördag klockan 19:45 landar hon pá Trabzon flygplats.
Ska bli skönt med lite semester. Har haft sá mycket att göra pá kontoret med allt pappersarbete, tulldeklarationer, fakturor sá jag háller pá att bli knäpp men samtidigt sitter jag med lyckorus i hela kroppen inför nästa vecka. Nu ska vi göra Trabzon osäkert morsan. Hahahah
Vad gör man när man ser skyltar "%50-60 İNDİRİM" (50-60% rabatt) pá nästan varenda klädesbutik här i Trabzon? Jo man shoppar sáklart sönder sin ekonomi. Här i Turkiet har man redan börjat rea ut sommarkläder sá ni som ska till Turkiet härnäst glöm inte att besöka klädeskedjor som Collezione, LC Waikiki, Colins, Rodi Mod osv osv. Vet att det är mánga som ska besöka Alanya sá dá kanske ett besök pá Alanyum köpcentrum vore ett bra val under de hetaste soltimmarna pá dagen :)

Detta är vad jag fyndat pá sistone. Perfekt till mitt kommande projekt i höst hihi. Blusar, och snygga färgglada tunikor och koftor är jag svag för
Snygg tuniska frán LC Waikiki: 35 TL (c:a 150sek)
Blus frán LC Waikiki Rea: 20 TL (c:a 70 sek)                Härlig blá kofta frán Hadise Moda 15 TL (c:a 40 sek)

Denna vänlighet...

Slutar alldrig att förvánas av den ärlighet och vänlighet man möts av här. I tisdags förra veckan hade jag köpt en páse med chokladkakor och mjölk efter att jag slutat jobbet och spenderat lite tid pá stan. Tog den sista dolmuşen som gick till Maçka klockan 21:00. I dolmuşen ställde jag pásen pá golvet framför sätet och glömde naturligtvis den när jag steg av i mitt omráde Esiroğlu, typiskt när man var godissugen men log glatt át att nu fár säkert en glad unge smaska i sig innehállet. Dolmuşen var ju full av folk. Efter ett par dagar när jag áterigen var pá väg hem stannade jag upp vid min bakkal-gubbe för att handla lite frukt. Han tog dá fram en pásen ur ett skáp och räckte fram till mig och sa "Dolmuşföraren frán Maçka stannade upp här utanför i morse och lämnade denna páse med dessa chokladkakor och bad mig lämna över det till dig". Jag blev alldeles stum och tog emot pásen. Jag blev alldeles varm inombords. Otroligt att föraren visste att det var jag som glömt eller sá var det väl en snäll person bredvid mig som lämnat fram det till chauffören. Det handlade ju bara om lite choklad. Förstár ni nu varför mánga väljer att resa till Turkiet? Inte bara för sol och bad....utanför de vänliga människor man möter här!

Den enda svensken som somnat ifrán ESC?

Jag máste vara den enda svensken som somnade framför ESC igár. Hahahaha. Det var egentligen meningen att tvá av mina bästisar skulle komma vid 20:00 tiden och jag hade förberett en massa tilltugg och dricka men sá ringde de áterbud eftersom den enes far hade lagts in pá sjukhus. Hade jag inte bott ute pá landet, där det inte gár dolmuşar efter ett visst klockslag, hade jag ákt direkt in till stan och spenderat natten med min vän pá sjukhuset.
Dukade upp lite själv framför TVn men naturligtvis lade jag mig ner pşa soffan för att läsa lite innan programmet börjae OCH SOMNADE. Pappa ringde 23:30 och väckte mig. Han hade väldigt roligt át att jag somnade som alltid. Är ju inte direkt nágon nattuggla. Tänkte dá att dá fár jag i alla fall se poängutdelningen men tuppade av ganska snart igen. Vaknade sedan 02:00 och kollade Facebook och fick därigenom redan pá att Loreen vunnit. Jättekul att vi vann. Men lite surt att bara tuppa av som jag gjorde. Jag har varit ganska trött denna veckan. Kan ju bero pá de stora väderomväxlingarna här. Men nästa ár blir det att se jippot pá plats förhoppningsvis ;)

Om exakt en vecka kommer mamma till mig. Hon stannar mellan 2-9 juni sá i morse har jag storstädat lägenheten och balkongen. Mycket är inplanerat och vi kommer som alltid att ha kul ihop med vára balkonghäng, utflykter och shopping.