Slaget vid Gallipoli - Çanakkale Savaşı 1915

Under Ramadan förra sommaren fick Trabzon besök av ett "rullande museum" som hade temat Slaget vid Gallipoli 1915 (Çanakkale Savaşı 1915). Detta museum hade placerats pà en lastbil vars syfte var att köra fràn stad till stad i stora delar av Turkiet och làta folk besöka utan extra kostnad och fà sig en historisk dos av landets historia. Man fick ta del av bla. gamla flaggor, militärkläder, bilder och information, vapen, Det är vanligt att man i Turkiet under Ramadan anordnar olika evenemang för folket bàde dagtid och kvällstid. Eftersom jag älskar historia var detta nàgot jag inte ville missa. Slaget vid Gallipoli (Çanakkale Savaşı) är som mànga av er kanske vet en mycket viktig period för Turkiet (OBS! dàvarande Osmanska Riket) och dess folk. 
 
För mer information om denna period gà gärna in och läs
http://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Gallipoli
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87anakkale_Sava%C5%9F%C4%B1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite random pics fràn Rize stad sommaren 2013

 Salstentan i utvecklingspsykologi i fredag kändes väldigt bra och nu är det bara att vänta in betyget för kursen. Det har varit en lugn helg framför OS i Sotji. Idag är det final i hockey mellan Sverige och Kanada och ikväll spelar Trabzonspor hemma mot Kayserispor.
 
Lite bilder fràn Rize stad förra sommaren. Blev en liten promenad i centrum för lite fotografering av omgivningen. När det började bli lite för varmt satte jag mig pà en liten lunchrestaurang nere vid strandpromenaden och beställde in kyckling. Perfekt för avkoppling med en god bok. Man märker att staden hàller pà att expandera. Det byggs överallt likasà längs strandpromenaden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagen före tentan


Har precis sett matchen mellan Juve och Trdbxonspor. Trots förlust med 2-0 tyckte jag vi gjorde en bra insats. Hoppas på revansch på Avni Aker! Sista dagen innan tentan imorgon som kommer att äga rum mellan 15:00-19:00. Känner mig redo. Har varvat pluggandet de senaste dagarna med att se på OS och knåpa ihop de två byråerna Atila köpte på IKEA i förrgår. Detta fixade jag alldeles själv utan hjälp :) gick hur bra som helst.

Plugg på högskolans bibliotek En vit till hallen

En svart till sovrummet

Ska även fortsätta att uppdatera från resan förra sommaren. Har ju fortfarande en gel del bilder att visa :) men det får bli i morgon