Ayvalik och Cunda adasi (ön)

Ett par dagar innan det var dags att åka tillbaka till Ankara bokade jag en sista utflykt till Ayvalik. Det var mycket trevligt. Bussen avgick tidigt på morgonen från Canakkale och det tog ungefär 2,5 timme innan vi var framme. Där väntade en badbåt som skulle ta oss runt på sjön och stanna till vid lämpliga badplatser samt avsluta med sifgtseeing på den fina ön Cunda adasi. I båtturen ingick även en härlig fiskbuffe där man fick äta hur mycket man ville. Denna utflykt kostade totalt 100 TL vilket är ett mycket förmånligt pris för en sådan här fantastisk utflykt. Min stora favorit under denna utflykt blev Cunda Adasi. Otroligt vackert och en härlig atmosfär. Låter bilderna tala för sig själva. 
 
 
Framme i Ayvalik
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu går vi i land på Cunda adasi (ön)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Båten vi åkte med
 
När man är i Ayvalik måste man ju testa den berömda "Ayvalik tostu" 
 
 
 
 
Nu åker vi tillbaka till Canakkale efter en underbar dag. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Assos - Behramkale

Sista stoppet för dagens utfykt blev vackra Assos (Behramkale) som ligger vid Edremitkusten. Här fick vi fri tid att ströva omkring och utforska området. På väg upp mot Athena Templet fanns det en massa stånd med krimskrams och det fanns också en del glassbarer och cafeer där man kunde sätta sig ner för att njuta av omgivningen. Assos var en viktig plats under det antika Grekland. Här fanns en filosofisk akademi som styrdes av kända filosofer som Aristoteles och Hermaios. Utsikten över havet uppe vid templet var fantastisk. Ön Lesbos, som tillhör Grekland syndes klart här uppifrån. 
På vägen tillbaka till Canakkale stannade vi till vid en trevlig liten fiskeby för att äta glass.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naturreservatet Kazdaglari Ayazma

Nästa stopp blev det fina naturreservatet Kazdaglari Ayazma som ligger i provinsen Balikkesir. Här skulle det bli lunchpaus och tid för att utforska stället på egen hand. Det bjöds på fisklunch vid en trevlig restaurang som låg vid en å. Jag var redan beredd på att det skulle vara mycket folk här då det var på en söndag vi åkte på denna utflykt och mycket riktigt var det fullsmockat med folk som grillade och hade picnic överallt. Det var svårt att få till fina bilder pga av grilloset. Det var jätteskönt att svalka fötterna i ån efter man gått runt ett tag. 
 
När det var dags att bege sig mot nästa ställe passade jag på att handla en burk pollen av en gammal dam som sålde organiska produkter vid vägkanten. Brukar blanda i ett par teskedar pollen i ett glas varm mjölk eller te när jag känner att en förkylning är på väg.