Blandat från Istanbul - sista veckan

Kom precis på att jag glömt uppdatera sista veckan i Turkiet förra sommaren.

Efter veckan i Mudanya i Bursa åkte jag och Kamile vidare till Istanbul. Vi tog snabbbåten "Ido" från Mudanya och var framme i Kabataş hamnen efter två timmar. Vi hade bokat ett hotell med pool i distriktet Aksaray. Inte världens bästa område precis men det var det bästa hotellerbjudandet med pool som vi kunde hitta. Vi hade även nära till metron där det var enkelt att ta sig till de mest populära områdena i Istanbul. 
Efter kuppförsöket i juli månad var det gratis att åka kommunalt så vi behövde inte tänka på att ladda Istanbul-kortet. Det var bara att stiga på utan att tänka på att blippa. Trots hettan under dagtid fick vi en underbar vecka med massor av chill vid poolen, shopping, äventyr och god mat. Vi hann med bazarbesök i Fındıkzade, båttur kring Bossporen, utflykt till Prinsöarna, Istiklal-Taksim mingel, fiskmiddag i Arnavutköy, Ortaköy osv. 
 
Den 4 augusti flög vi tillbaka till Sverige. 
Vår pool på hotellet
Istiklal
Ortaköy
Båttur kring Bosporen
Fiskmiddag i Arnavutköy
En av Istiklals bakgator
Büyükada - Storön
Blå mosken
Aya Sofya
Mer gatukonst i Istiklal och dess bakgator
Mosaik lampor
 

Fullspäckad vecka

Det har varit en fullspäckad vecka på mitt nya arbete och jag har varit helt slut. Många nya intryck och svåra utmaningar men jag trivs så fantastiskt bra med mina arbetskamrater och ledningen. 


Förra söndagen träffades jag och min fina vän Kamile på nyöppnade Simit Sarayı i Skärholmen för att umgås. Vi båda har gett oss in på nya utmaningar så det är mycket att snacka om. 


Är så glad <3

Sedan jag flyttade från Turkiet till Vårby Gård och börjat plugga till F-3 lärare på Södertörns Högskola har jag varit nyfiken på att arbeta en mångkulturella lågstadieskola. Jag har länge haft ett öga på en lågstadieskola i vårt område och varit nyfiken på hur det är att få arbeta på en skola där nästan 95% av eleverna har utländsk härkomst. Jag har sedan en tid arbetat som timmis på min VFU-skola och trivts mycket bra både med ledningen och arbetslaget. Men nu när jag har ett längre studieuppehåll kände jag att jag ville ha ett heltidsvikariat där jag kan gå till jobbet varje dag och inte bara hoppa in när det finns behov. 
I förra veckan innan skolstarten skickade jag iväg ett CV och ett personligt brev till skolan i området där jag bor med hopp om att de skulle höra av sig. Till min stora lycka hörde de av sig dagen efter och bad mig komma på intervju. Det gick galant och nu har jag en vikarietjänst fram till den 20 juni på den skolan. Den 21 juni bär det iväg till Turkiet och till hösten börjar mina studier igen. Tar lärarexamen i januari 2018. 
 
Det ska bli oerhört kul med nya lärdomar och utmaningar. Önska mig lycka till kära läsare :)