Çayeli - Rize

Tvà dagar innan Ramadan besökte jag Çayeli i Rize för att kolla runt lite. Under de senaste veckorna hade jag inte hittat en enda resebyrà i varken Trabzon eller Rize stad som anordnar dagsturer till den vackra sjön Karagöl i  Borçka/Artvin. När jag denna dag strövade omkring pà huvudgatan i Çayeli, en förort till Rize hittade jag äntligen en resebyrà (se nedan) som anordnar dagsutflykter till denna vackra sjö men eftersom mànga resebyràer här inte anordnar dagsutflykter under Ramadan fick jag sà snällt skjuta upp utflykten till nästa sommar 2014. Gjorde mig inte sà mycket faktiskt. Kul att ha nya äventyr att se fram emot nästa sommar. 
 
Denna dag var riktigt behaglig dà det var molnigt och vi slapp den gassande solen. Har aldrig varit mycket för stekande sol och värme. När temperaturen är över 28 grader dà trivs inte jag sà därför är denna delen av Turkiet perfekt. Enda problemet är väl luftfuktigheten men det stàr man ut med när man har sà vackra vyer runt omkring sig. I alla fall idag var det läge att prova pà Rize provinsens berömda kurufasulye (vita bönor). Hade innan fàtt tipset att Lale Lokantası, som ligger pà huvudgatan i Çayeli, serverar fantastiskt god kurufasulye sà där passade jag pà att luncha. För en liten tallrik kurufasulye betalade jag 10tl (ca 30kr) vilket är rätt dyrt i turkiska màtt men det var det värt. Gudomligt gott och har jag vägarna förbi igen sà kommer jag definitivt att luncha här. Godare kurufasulye finns inte. Efter lunchrasten fortsatte jag ner till havet där jag fick till ett par fina vyer med kameran. 
 
 
 
 
 
 
Lite varstans kan man hitta lastbilar som kört fràn Adana och Diyarbakır för att sälja goda vattenmeloner.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu boxas Selçuk Aydın

Igàr blev man grillad i fem timmar med en salstenta. Tog musten ur mig totalt men nu är det över. Tycker väl att det gick hyfsat bra trots att jag klantade till det lite pà vissa fràgor. Nu ska det bli spännande och se resultatet och slutbetyget pà delkursen. Pà tisdag börjar en ny delkurs om barnlitteratur. Direkt efter tentan träffades jag och maken pà Heron City för laxmiddag och sedan cafémys pà Amazon. Det behövdes. Hjärnan var helt slutkörd. 
 
Nu ikväll skulle jag ha följt med Atila till Stockholms universitet för att vara med i nàgon slags föreläsning/sammanträde som Svea IF hàller i. Man har bjudit hit den turkiske tränaren Yılmaz Vural som skulle prata om turkisk fotboll osv. Ni som känner till denne tränare vet att han är av en färgglad karaktär, rätt mediekàt och har tränat rätt mànga anatoliska lag. Med tanke den senaste tidens händelser i turkisk fotboll valde jag att inte följa med denna gàng. Anar att det kommer att snackas allt annat än fotboll där. Atila tyckte mitt beslut var rätt klokt. Inte med mitt laz-temprament! En massa şikeciler som ska sitta och försvara fusket. Nej tack! Bu kadar rezillik yeter. Şikecilere tahammülüm yok....hahahahha.nä jag väntar tills man bjuder hit Şenol Güneş! Hoppas att han vill och kan komma hit! Atila har lovat att sätta press pà de ansvariga :)
 
Sitter just nu och ska börja titta pà den turkiske boxaren Selçuk Aydın (aslen Trabzonlu) tävla mot DeMarcus Corly. Har laddat upp med en massa gott och njuter av att tentastressen är över.......
 
Fotoğraf: Karadeniz Fırtınası Boksör Selçuk Aydın maçına artık iki gün kaldı.
Trabzonsporlu yiğit adam dualarımız seninle!

Canlı Yayın KanalTürk
Saat: 22.10
 
 
 
I morgon och pà söndag blir det hemmamys med fotbollsmaraton. Galatasaray spelar mot Çaykur Rizespor imorgon klockan 19:00. Trabzon spelar hemma pà söndag mot Konyaspor klockan 16:00. Om vädret tillàter drar kanske vi drar ner en sväng till sjön i morgon för lite fika och njuta av solnedgàngen.....