Önskemål om turkiska matrecept

Jag ser att det är många av er läsare som är inne och tittar på recept om turkisk mat. Jag undrar om ni har några önskemål om någon speciell turkisk maträtt? Jag har en liten tjock anteckningsbok där jag samlat på mig massor av recept som jag klippt ut från olika turkiska dagstidningar. Jag har använt mycket av dessa recept och tänkte översätta och dela med er här på bloggen.
 
   
 
  
 
 

Inte bara sol och bad

Det bästa med sociala medier är att man kan komma i kontakt med likasinnade människor som delar ens intresse. Jag är med i en trevlig resegrupp på Facebook som heter "Vi som älskar Turkiet :)". Den rekommenderas verkligen för er som är nyfiken på Turkiet. Mycket handlar om de vanliga turistorterna men det finns faktiskt dem som sticker ut väljer att utforska detta land och se sig om i det övriga Turkiet. Ett land som inte bara erbjuder charterresor, all inclusive, sol och bad. 
 
Bengt F Lindstedt från Skåne har gjort en rundresa i Turkiet och dokumenterat hela resan. 650 mil. Han har gjort 4 stycken video dokumentärer om hela turen. Om ni går med i gruppen Vi som älskar Turkiet :) kan ni ta del av hans underbara bilder.
 
Bengt erbjuder även detta: 
 

Förväxlingen - Paramparca

Vill bara informera er om att det just nu går en turkisk serier vid namn Förväxlingen (Paramparca på turkiska) på SVT. Den handlar om två familjer med liknande efternamn korsar varandras vägar när deras nyfödda döttrar av misstag byter plats på sjukhuset. Den ena dottern växer upp i en rik familj, den andra i en fattig. En spännande serie full av intriger som gör att man sitter som fastklistrad. Min mamma är helt fast och har slaviskt följt alla avsnitt från början. Totalt visas 100 avsnitt. Alla avsnitt går att följa på SVT play. 
 
Fyra unga kvinnor och en ung man står på rad.