Gott Nytt År

Jag önskar alla mina läsare en riktigt Gott Nytt År. Hoppas innerligt att år 2017 blir ett fredligare år än 2016 ❤️


Det blir inget festande för oss ikväll. Vi har spelat Yatzy, ätit gott och myser nu i soffan. Även denna gröna man önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År (själv önskar han sig en ny sittfilt) 😛✨💥

Vi har även hittat på en massa kul i mellandagarna. Ett besök på Väla och lite shopping
Fika med mor på Café Shiller

Planering av Turkiet-resa sommaren 2017

Jag gillar att planera långt i förväg och ha något att se fram emot. Planerna för sommaren 2017 är nästan klara och naturligtvis kommer det återigen bli en långresa i det genuina Turkiet. Denna gången blir det ungefär fem veckor. Jag flyger direkt till Ankara den 20 juni och mannen kommer förhoppningsvis ett par dagar efter med tåg. Jag flyger tillbaka den 30 juli och slipper därmed den värsta hettan i augusti.
Det finns så många platser jag skulle vilja åka till men som alltid så har man både tid och resekassa att anpassa sig till. Denna gång kommer fokuset ligga på provinserna Ankara, Afyonkarahisar, Isparta och Canakkale. Atila åker nog först till Kulu en sväng men jag vill inte dit denna gång. 
 
Så här kommer resrutten att se ut. Tar bussen från Ankaras flygplats Esenboga till förorten Beypazari. Stannar en vecka. Därifrån bussen till Afyonkarahisar. Stannar en vecka. Bussen från Aftonkarahisar till Egirdir i Isparta. Stannar en vecka och till sist blir det en lång bussresa från Isparta till Canakkale som säker kommer att ta mellan 7-8 timmar. Det känns skönt att resmålen är nära varandra denna gång. 
 
Nu återstår det bara att boka hotell. 
 
 
Så varför just Beypazari? När jag för ett par år sedan flög mellan Trabzon och Istanbul tittade jag i Turkish Airlines tidning "Skylife" där man gjort ett reportage om Ankaras förort Beypazari och redan då bestämde jag mig att detta ställe måste jag pricka av i min Bucket-list för resmål i Turkiet. Husen påminner om dem i Safranbolu. De har en lång historia bakom sig och jag tänker berätta om dessa och förorten när jag väl är där.
 
 
 
 
 
Afyonkarahisar (tidigare Afyon) är också en vacker stad i centrala Turkiet som bjuder på vacker natur och gammal historia. Jag har åkt förbi denna stad många gånger under mina bussresor och har alltid fascinerats av det stora berget som sticker upp mitt i staden och den häftiga fästningen uppepå. Staden Afyonkarahisar är bland annat känd för sin goda grädde (kaymak) och marmor. Mer om stadens histora uppdaterar jag på plats. 
'n,n<§
 
 
 Även Afyonkarahisar bjuder på vacker arkitektur.
 
Nästa stopp blir i förorten Egirdir som ligger i provinsen Isparta bara två timmar från turiststaden Antalya. 
Här blir det för det mesta bara bad och avkoppling. Egirdir Gölü (sjön) är ett populärt badställe för många turkar som bor runtomkring och jag läste på nyheterna att även en del utländska turister börjat få upp ögonen för detta ställe. Ser riktigt mysigt ut.
 
 
 
 
 
Det sista stoppet i resa blir Canakkale. Ett ställe jag velat besöka i så många år men det har inte blivit av. En oerhört viktigt stad i Turkiets historia. Mellan åren 1915-16 utkämpades här ett fältslag kallat "Slaget vid Gallipoli" där bl.a brittiska och franska styrkor hade som mål att attackera Istanbul. De misslyckades totalt men många liv gick till spillo. Mer om detta när vi är på plats. Väl i Canakkale kommer vi även att åka över till öarna Bozcaada och Gökceada för att se oss omkring. Har hört att det finns en del resebolag som ordnar dagsutflykter dit. 
 
 
 
 Not: Bilderna tagna från TRT Avaz, rememberingletters.wordpress.com och Wikipedia

Chill i Helsingborg

Mys med kråkan
När man inte får sin vilja igenom kan man alltid bita sönder saker och ting 😜 Fågelskrälle
När något varit gott ska det ju gärna synas överallt 😂
Jag och min älskade mor vid Kärnan

Den 21 december åkte jag Helsingborg för lite ledighet och mys med familjen. Ikväll kommer även Atila.  Den 23 december fick jag och min kurskamrat det glädjande beskedet att vi äntligen klarat B-uppsatsen. Nu kan jag jobba hela nästa termin utan att behöva tänka på studier. C-uppsatsen ska skrivas nästa höst.