Ramazan bayraminiz kutlu olsun!

 Vill passa pa och önska alla mina turkiska læsare och andra en trevlig Sockerfest eller som man sæger pa turkiska "Ramazan bayraminiz kultu olsun". Vi pa jobbet slutar tidigare idag och senare ikvæll kommer chefen att ta med oss alla pa en festmaltid inne i stan. Idag ær det sista dagen pa Ramadan och hela Turkiet och andra muslimska lænder rader det förberedelser inför Sockerfesten som börjar i morgon. 3 dagars ledighet har vi fran jobbet och jag kommer inte att uppdatera min blogg förræn pa fredag.

Helgen har varit fullspæckat och jag har upplevt mitt liv mest spænnande fotbollsmatch pa Trabzonspors hemmaarena. Vi vann med 3-2 efter en rysare. Den regnade hela tiden under matchen. Tur som var delades det ut regnstæll vid ingangsportarna sa vi blev inte sa himla blöta i alla fall. Stæmningen var underbar pa læktarna. Blandade kænslor under matchen. Nær Antalyaspor reducerade till 2-1 blev det ett jædrans liv pa vara læktare, som om værlden höll pa att ga under. Under den 77:e minuten kvitterade vi till 2-2 och vara læktare förvandlades fran sorgsna miner till ett lyckligt surrande och skrik. Alla var pa hugget igen och den 86:e minuten gjorde vi 3-2 och hela stadion förvandlades till ett hysteriskt firande med dansande askadare.  Blöta och lyckliga læmnade vi stadion klockan 00:00 pa natten. Vældigt svart att förklara stamningen. Det ær nagonting som maste upplevas. Nu ligger vi etta i serien och jag hoppas att det fortsætter sa. Jag sov över hos Emine och vi kom i sæng klockan 05:00. 
Næsta morgon skulle jag træffa Sükran och hennes dotter Fatos för att ta en shoppingrunda pa stan. Vi skulle köpa presenter till varandra och vara bekanta. Vædret var inte att hurra för men det var fullpackat med folk pa stan och vi fick vara arenden utrættade pa ett par timmar. 
Den första dagen pa min ledighet ska jag bara ta det lugnt hemma och stæda lægenheten. En del av mina rum bestær av fajanser och de behöver sig en riktig rengöring med fösrt kalklösning och sedan Cif rengöring. Andra och tredje dagen ska jag bara vara med vænner och fira.                         
                     

Fullt schema

Regnigt och ruskigt ær det ute. Tur att jag tagit med mig extratröjor för det lær bli kallt ikvæll under matchen. Idag ar det lördag och jag har bestællt lite nötter fran lagret. Efter matchen ska jag hem till Emine och sedan lær det inte bli mycket sömn. Vi kommer sækert i sæng vid 04:00 snaret.

I morgon pa fömiddagen ska jag möta Sükran och hennes dotter för en shoppingtur i centrum inför bayram som börjar nu pa tisdag. Det lær vara fullsmockat som man far vara ute i tid. Vi ska till bazarerna för att kolla ifall det kommit in nagot fint nu till hösten. Eftersom det fortfarande ær Ramadan sa kan vi inte sætta oss pa ett mysigt stælle och æta döner kebab som vi alltid gjorde förr. Blir det fint væder ska vi upp till Boztepe framat eftermiddagen, en mysig utsiktsplats som alltid ar fullsmockat pa sommaren

Trevlig helg alla!

Förberedelser inför kvællen

Ber om ursækt för bloggtorkan, fick ett par klagomal i bloggmailen om att jag borde uppdatera oftare. De senaste dagarna har det varit vældigt lugnt och det har inte hant mycket annat en jobb, jobb och ater jobb 
Igarkvæll var det Kadir Gecesi, en mycket viktig högtid för alla muslimer, som förklaras mycket bra av Laura  och jag hade tænkt under den dagen skicka lyckoönskningar till mina bekanta men klantig som man ær hade jag glömt min mobil hemma och jag skulle inte tillbaka till lægenheten förræn sent pa kvællen. Det visade sig att jag fatt 22 sms och 16 missade samtal. Hade daligt samvete men jag svarade tillbaka æven fast det var lite sent.
Bade idag och imorgon ær det fullt pa schemat. Ikvæll spelar Trabzonspor mot Antalyaspor hemma klockan 21:45 sa det far inte missas. De har lovat regn sa jag tænkte spexa till det med en liten halvgalen match-outfit, vet inte om jag ska ta pa mig jokerhatten da den kanske förstörs av regnet men jackan, tröjan och halsduken ær ett maste
   
                 EYYY YO, DON'T MESS WITH ME!!!                              VI VINNER GARANTERAT IKVÆLL!


Værldens fotbollsnörd eller vad?!! So what, alla har val en hobby som de værderar högt. Jag skulle bli galen om jag inte fick ga pa matcher dær jag agerar ut veckans jobbstress. Næsta ar ska jag skaffa Digitürk, en turkisk digitalbox dær du kan se alla hemma och bortamatcher och sedan far du andra bra filmkanaler ocksa dær man slipper dubbade utlænsdka filmer. Fast det viktigaste ær ju att man kan följa bortamatcherna.