Laz + tàlamod = omöjligt

Det som ãr sà jobbigt med chefen ãr att han har noll tàlamod. Ett riktigt LAZ tàlamod och kort stubin. Han föstàr inte att exportera produkter ãr inte detsamma som att sãlja varor till supermarkets inrikes. Som nu t.ex. Jag kan komma med det glãdjande beskedet att vi nu definitivt kommit överens med importföretaget i Azerbaijan och att vi inom en kort tid kommer att skicka vàr första leverans. Chefen vill skicka en lastbil ögonaböj men det funkar tyvãrr inte sà :)
Företaget i Azerbaijan hàller just nu pà att lãgga upp en làngsiktig budjet, besöker livsmedelsaffãrer, restauranger, shoppingvaruhus osv för att göra reklam för oss och samla in bestãllningar. Varannan timme fràgar chefen mig "Sofie, haber varmı?", "noldiiii?" osv och jag hàller pà att bli crazy. Allah aşkına biraz sabır yahuuuu.
Det stressar upp mig till max och jag försöker försãkra chefen att vi kommer att sãlja snart.

Negativt svar fràn Nordirland. Fick ingen direkt förklaring bara att det inte passade deras kundkrets.
Liksasà snubben fràn Dubai började kràngla till det med att vi skulle betala skratt i hans land osv osv pà en obegriplig engelska sà honom strök jag. Ingen idé.
Malta har redan skrivit och talat om att de ãr intresserade. Priserna ãr godkãnda och nu vãntar vi bara pà vidare förhandlingar.
Ett annat företag i Dubai ãr mycket intresserade av att köpa solrosfrö av oss och har ãven kontor i Istanbul. De ska nu skicka varuprover till oss för att visa exakt vad för sorts solrosfrö de vill ha.
Igàr fick jag ãven ett e-mail fràn ett relativt nystartat importföretag i Pãrnu, Estland som ãr intresserade av vàra nötter och ett samarbete. Varuprover ska föreberedas och skickas imorgon eller lördag.
Vãntar ocksà ett positivt svar fràn Grekland

Lite planering...

Sorry för den dàliga uppdateringen. Har haft mycket och göra och kãnt mig helt mörbultad i hela kroppen. Att man ãr inne i röda veckan gör ju inte saken lãttare heller. Trots sista dagen av september mànad sà ãr det rãtt varmt med 24 grader. Màste dock sova med tãcke pà nãtterna. Till helgen har de lovat regn och det hoppas jag vi slipper pà söndag kvãll klockan 19:00 dà det ãr storderby mellan Trabzonspor - Beşiktaş

Just nu hàller jag pà att planera vad jag och far ska hitta pà för kul nãr han kommer hit nãsta vecka. Jag hoppas verkligen att det blir bra vãder sà vi i alla fall kommer ivãg pà en dagsutflykt i alla fall.

* Eftersom han redn varit och besökt Sümela Klostret (2004) sà hade jag tãnkt att vi skulle àka till den vackra Uzungöl sjön i Çaykara-distriktet nãsta söndag. Ãta en god lunch pà en av restaurangerna dãr och sedan bara gà runt och njuta av omgivningen.

* Àka till Akçaabat, ãta köfte pà Cemil Usta köftesalong och sedan besöka Ortamahalle med sina historiska hus med osmanska inluenser.

* Gà upp till Trabzons utsiktsplats Boztepe och dricka te och njuta av utsikten

* Shoppingturer i stan, cafémingel, hãlsa pà lite vãnner, matlagning hemma och umgàs som far och dotter. Gin&Tonic-kvãllar pà balkongen om vãdret tillàter. Yatzy och kortspel *yeyyy*

Ömer Can - Yeşil Giresun

Ömer Can en doldis fràn Svartahavskuststaden Giresun, hãr med sitt hãrliga videoklipp "Yeşil Giresun"

                     
                                           ÖMER CAN - YEŞİL GİRESUN