Helg, helg, helg

Nu kan jag æntligen pusta ut. Pa riktigt. Lastbilen till Italien ær skickad och alla dokument ær fixade. Jag var orolig in i det sista att det skulle uppsta problem vid jordbruksministeriet da det ofta brukar förekomma en minimal förekomst av aflatoxin (mögelsporer) i naturella hasselnötter men vi kom undan. Turkiet har strikta regler angaende aflatoxin i matvaror. Hær ligger grænsen pa 2 %, men i större delar av Europa ligger det pa 4 %. Konstigt...hmmm......Nu kan jag börja næsta vecka med att sluta oroa mig för lastbilar och hasselnötter och börja koncentrera mig pa vara leveranser till Georgien och Albanien. Vi væntar ater pengar fran Georgien næsta vecka sa vi kan förbereda deras första order

                                                                              
Det har börjat bli riktigt kallt hær nu, de har lovat snö næsta vecka och pa flera hall i Turkiet rader det snöstorm och trafikkaos. I morgon ska jag besöka turkisk-georgiska basaren, hæmta min flygbiljett och boka en biljett mellan Trabzon-Istanbul och ga och mingla pa stan för att hitta julklappar. Mitten pa veckan har jag ingen tid da vi slutar ganska sent. 
Ikvæll ska jag försöka poppa popcorn i kastrull, för första gangen i mitt liv (!), har innan bara anvænt dessa "micro-pop"-pasarna.......men ska nu försöka poppa pa egen hand med smör och salt. Mums.
                                                                                                                                                                                                                           
                            


Kayserispor - Trabzonspor matchen slutade 1-1. Trabzon ledde med 1-0 ænda fram till slutminuterna........f-n oxa. Nu ligger vi pa 28 poæng.
                                                               
                                                                 1         -         1
                                                                              

Transport vs ekonomiska krisen.....

Har haft mycket att göra, vilket inneburit en försummelse av bloggen. Strul med transporten till Italien som vi försöker lösa. I sista sekund far transportfirman för sig att dra upp priset till det dubbla, vilket skylls pa den ekonomiska krisen. Igar körde jag och Fatih till Trabzons förort Arakli för att kontrollera hasselnötterna till Italien. Det sag mycket bra ut. Allt ær förberett och klart, nu behöver vi bara en vettig transportfirma och kör till ett vettigt pris.....situationen ær just nu lite stressig och den ekonomiska krisen gör det inte lættare precis. Mycket spænning i luften.......vi hoppas i alla fall att transporten kommer ivæg i morgon, vilket jag ær vældigt tveksam till. 


                         Gissa om det ska bli skönt med semester, fa komma hem till familjen och glömma allt vad jobb heter. Börjar faktiskt kænna julstæmning. Har börjat sa smatt och handla julklappar.......om ett par dagar kommer de första bestællningarna som jag sett ut fran en katalog. Presenter till mor och far......ska bli spænnande och se om de har slatt in det i presentpapper som jag önskat...hmmmm  
Idag var det strömavbrott fran 9:30 till 16:15 da man skulle göra en massa kontroller vid nagon elstation i nærheten. Tur att vi hade fatt reda pa det i förtid. Alla vara arbetare hade fatt ledigt...förutom vi i ledningen. Vi fick sitta snællt och ta emot telefonsamtal och de flesta rörde faktiskt mig. Satt för det mesta och snackade och försökte fa tiden att ga.......
                          
                                                           

Storm och fotboll

Igar var det hemskt væder över hela landet. Vaknade tdigt och redan da var det rena rama stormen ute fast det var soligt. Fast precis nær matchen skulle börja klockan 15:00 slog det om totalt och det var ösregn i hela 90 minuter. Trots att det delades ut regnstæll blev man blöt som en hund. Matchen slutade 0-0 och vi spelade daligt. Tog inte vara pa chanserna. Vi ligger fortfarande 1:a i serien med 27 poæng, tvaa ligger Besiktas med 25 poæng. Gud vad jag frös, skönt var det att komma hem och ta en varm dusch.

                                                                               
                                                               0             -            0                      I Istanbul hade stormen dragit förbi sa hart att Karaköys hamnbyggnad sjönk. Dærifran har man akt manga ganger och jag blev rætt chockad nær jag sag bilderna pa TV. Tur som var kom ingen till skada men jag undrar var som ligger bakom det hær.....hmm....ska bli intressant och se. Försummelse av skötseln eller nagot annat? Mycket spekulationer. Hade tænkt lægga in en bild men vill inte göra daligt reklam för Turkiet. Sadant kan hænda varsom helst i værlden eller hur?