I Helsingborg

Det blev en sväng till Helsingborg. Tog nattåget fredagskväll och åker tillbaka imorgon kväll. Ville passa på eftersom det eventuellt inte blir någon resa hit i augusti. Jag och min kurskamrat måste nämligen lägga upp vår B-uppsats på nytt eftersom den inte blev godkänd. Måste tyvärr ägna några dagar till att skriva nere i Turkiet men det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen.

Vi har hemtenta på onsdag så jag försöker blanda nytta med nöje. Inte så lätt när man har en goja som kräver ständig uppmärksamhet (som en 7-åring med adhd diagnos). 
Jag och päronen har hunnit med både fina utflykter och fotboll. Kvalitetstid måste man ta vara på....Jag och pappa på Olympia. HIF mot IFK Göteborg. Vi förlorade.....
Allt bokat och klart!

 
Äntligen är hela resrutten färdigplanerad och klar. Vi valde bort  Erdek i Balikkesir helt enkelt för att det skulle ha blivit för mycket. Hotellpriserna är skyhöga efter Ramadan så det var en del vi var tvungna att välja bort. Det ska bli skönt med lite badsemester denna gång då jag tidigare varit helt inriktad på äventyr, upptäcksfärder och kultur. Vi kommer att ha pool i Kappadokien och Istanbul och i Mudanya (som ligger i Bursa provinsen) kommer vi att ha möjlighet att bada i havet. 
 
 
 
Resrutten kommer att se ut så här (har numrerat på kartan. 
1. Istanbul - 15-27 juni
2. Eskisehir - 27 juni-3 juli
3. Kappadokien (ürgüp) - 3 juli-11 juli
4. Elazig - 11 juli- 20 juli
5. Mudanya/Bursa - 21juli-28 juli
6. Istanbul - 28 juli - 4 augusti

Burkini - haşema

Jag har varit på jakt efter den perfekta "burkinin" (tur: haşema) ett bra tag nu. 
De modeller jag stött under mina besök i Trabzon har inte fallit mig i smaken. Ville ha en burkini utan luva och med glada färger. För någon vecka sedan hittade jag denna burkini i en webshop i Sverige. Slog till direkt och jag är mycket nöjd med köpet. Nu är jag redo för badäventyr i sommar!