Nya resor till Turkiet är bokade

Jag är inte klar med bloggandet av sommarens strapatser i Turkiet. Kände att jag tagit för många bloggpauser i år men det har behövts med tanke på mitt jobb. Hoppas kunna blogga mer frekvent framöver :) Så ge inte upp att följa min blogg kära läsare
 
Följande resor är bokade och jag är taggad till tusen som vanligt.
 
BODRUM 25 december - 5 januari 2019 
 
TRABZON 14 april - 22 april 2019
 
RUNDRESA TURKIET 22 juni - 4 augusti 2019
 

Anitkabir - Ankara

Det var fyra år sedan jag besökte Anitkabir i Ankara så jag tänkte att det var värt ett återseende igen. Åkte dit mitt i veckan i hopp om att slippa allt för mycket folk men jag hade fel. Men det var trevligt i alla fall. Stannade inte så länge utan ville bara känna atmosfären. Det finns även ett trevligt cafe där men tyvärr är det ständigt fullsmockat med folk så avstod denna gång. Det var varmt den dagen. Runt 29-30 grader.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Teleferik i Yenimahalle - Ankara

Jag fick reda på att det fanns en linbana i stadsdelen Yenimahalle. Den låg precis utanför tunnelbanan och det kostar bara 1 TL att åka den. Jag förväntade mig att det skulle finnas en massa restauranger och cafeer uppe på toppen men det var en helt vanlig gata full med vanliga lägenheter och en och annan supermarket. Alltså inget märkvärdigt. Det var i alla fall häftigt att åka linbana. Åkte tillbaka nästan direkt och tog tunnelbanan tillbaka för att shoppa på AnkaMall, ett av de stora shoppingvaruhusen som ligger i Ankara. Det är lätt att ta sig runt i Ankara. Finns både tunnelbana och bussar och man köper ett Ankara kort som man laddar allteftersom och blippar :)