Tjock dimma över Trabzon

Sedan i tisdags har inga plan kunnat landa i Trabzon (förutom nágra enstaka undantag) pga av en tjock dimma som lägger sig titt som tätt över staden. Det har varit ett stort problem för mánga resenärer. Vissa väljer att boka om sina biljetter till städer som Samsun och Erzurum som báda ligger ung. 5 timmar körväg frán Trabzon. Nágra jag tycker himla synd om i dessa lägen är flygbolagens biljettförsäljningpersonal som fár ta emot en hel del skit frán resenärer.
Igárkväll var jag ute och roade mig med mina tjejer áterigen pá Zigana Yörük Çadırı, där vi dansade till horon, misket, kolbastı och annan turkdans. Vi har insett att fredagskvällar är perfekt eftersom det inte är sá mycket folk just dá och man har fria ytor att dansa pá och man slipper röken. Vi beställde in kuymak, te och annat tilltugg. Det blev en perfekt tjejkväll. Imorgon söndag blir det en hemmadag för min del. Plocka runt i lägenheten, läsa böcker och bara koppla av. Behöver det...
Sá här ság det ut när vi vaknade i morse. Fortfarande dimma över Trabzon...

Zile Pekmezi....habegär

För ett tag sedan fick jag chansen att smaka pá en annorlunda variant av pekmez (turkisk sirap gjord av vindruvor) som jag annars inte är mycket för men när jag fick smaka denna var jag fast och det har blivit en enorm craving när jag är sugen pá nágot sött. Dessutom är det nyttigt. Ni som har problem med benskörhet är detta verkligen att rekommendera. Rikt pá vitaminer. Rekommenderas starkt även till gravida, barn och de som sysslar med sport. Zile Pekmezi görs av skummet som uppstár när man gör vanlig pekmez . "Zile" är namnet pá den ort den härstammar frán som ligger i provinsen Tokat. Finns det Zile pekmezi i Sverige?


Tokat'ın konumu
Tokat markerat i blátt

Enkel frukost i morse. Simit, poağca med tomat, ost och paprika

Trabzonspor - Beşiktaş superfinalen / underbar stämning

Under mina alla ár som ett trogen fan som nästan aldrig missar en match pá Avni Aker stadion har jag aldrig varit med om en mer underbarare stämning än denna match. Under 90 minuter var det inte tyst en enda minut och det var inte en enda tjej (förutom äldre kvinnor) som satt ner. Fullt drag hela tiden och vi stötte várt lag in i det sista. Snacka om att ge ifrán sig positiv energi till spelarna! Jag fick nästan glädjetárar i ögonen! Vi kvinnor är fantastiska! Vad hade världen gjort utan oss! Jag tänker pá alla de grabbar som kommer till matcherna, sitter ner som soffpotatis och käkar sina j-la solrosfrön och svär stup i ett och tror att de gör nágon nytta för sitt lag. VI KVINNOR ÄR DE ÄKTA SUPPORTRARNA! Gud vad jag önskar att man kunde förbjuda män pá läktarna under fotbollsmatcher här i Turkiet! Fotboll skulle dá bli en drömsport báde för spelare och supportrar! Tacka f-n för att man är ett nervvrak varje gáng man kommer ut frán en match oavsett om man vunnit eller inte. Nog för att jag varit med om härliga stämningar förr men detta tar första priset tack vare oss underbara tjejer. Anadolunun dişi kaplanları. İyi ki varız!

Vi vann med 1-0 (Halil Altıntop)
Vi var runt 22000 kvinnor och barn som stöttade várt älskade lag underlördagskvällen. Nu pá lördag väntar Galatasaray pá hemmaplan.

Jubel efter 1-0 málet