Melis Hotel - Amasya

Förra torsdagen bar det iväg till vackra Amasya. Jag åkte tillsammans med en väninna som inte vill vara med på bild här i bloggen.
Bussfärden från Trabzon tog ungefär 10 timmar och när vi kom fram till bussterminalen i Amasya åkte vi med bussbolagets servicebuss som släppte av oss precis utanför hotellet. 

Vi blev vänligt bemött av ägaren Levent Arslan som visade oss rummen vi skulle bo i två nätter. Jag hade bokat detta hotell redan i februari för att vara på den säkra sidan. Hade mailat runt till flera hotell men de andra var ruskigt dyra så detta blev det självklara valet. 
Vi var båda helnöjda med vår vistelse. Genuin och välkomnande inredning helt i vår smak. AC på rummen, rent och snyggt, ljuvlig hotellfrukost och trevlig personal. Kommer definitivt att bo på samma hotell om det blir fler besök hit :)

Fortsättning följer Nere vid receptionen

Trapporna upp till rummen är fyllda med historiska föremål

Hotellfrukost uppe i den fina och mysiga restaurangen.
Amasya är markerat i blått på kartan Balık Çım - Yomra

 I förorten Yomra som ligger ungefär tio minuters bussfärd från Trabzon stad finns det en fiskrestaurang som heter Balık Çım. Det var Melek som rekommenderade den så vi for en dag för att äta Mezgit-lunch. Gudomligt gott. All fisk som tillagas här är dagsfärsk och de har en disk där man kan få välja och vraka mellan olika sorter. Mezgit, istavrit, lüfer, barbunya osv.

Vi betalade 70 kr per person och då fick vi en god sallad till, olika sorters bröd och dryck. 
 Priserna kan variera mycket beroende på fångsten av fisk. Ju mindre fångst ju högre priser men det är fortfarande billigt om man jämför med svenska priser. 
Inredningen på restaurangen är helmysig. Temat är fiske vilket syns tydligt. 


Vägen tillbaka från högslätten

Framåt kvällen var det dags att ta sig tillbaka från bergen och vi körde igenom mysiga byar i både provinsen Gümüşhane och slutligen kom vi ner till huvudvägen i förorten Araklı i Trabzon där vi pausade vid en park där vi drack te och snackade om dagen som varit. 

Gezge köyü - Gümüşhane


Araklı - Trabzon