Aksam aksam balik ziyafeti - *Mums* Grillad fisk

Som ni mærker postas detta inlægg lite senare æn vanligt. Grabbarna hær pa jobbet haller pa att grilla fisk pa baksidan av var fabrik och de ville sa gærna att jag skulle fa vara med och smaka pa festligheterna.

Allt ær nu organiserat och nerpackat och vi behöver bara vænta in första planet gar i morgon bitti klockan 9:30 om vædret tillater. Chefen ska nog ha sin data med sig sa om jag far tillfælle kommer jag att uppdatera fran Litauen annars kommer det inte bli nagon bloggning förræns pa mandag.

Just nu har vi disigt væder hær i Trabzon, vilket skulle bli en mindre katastrof för morgondagen da inga plan lyfter vid sadana hær væderförhallanden. Chefen har i alla fall en nödplan. Vi kommer da bli körda fran Trabzon till staden Erzurum tidigt pa morgonen dær vi kommer ta första bæsta flyg till Istanbul. Erzurum ligger 4 timmar söderom Trabzon.
Vi kommer att flyga med Air Baltic fran Istanbul. 

                                                        

Jag aterkommer pa mandag med bloggandet och massor av bilder fran denna resa. Tills dess sköt om er!
Allaha emanet olun

Litauisk gæstvænlighet?!

Igarkvæll fick jag och chefen en lite mindre chock efter att vi fatt ett e-mail fran var litauiske kund att de inte kunde komma och hæmta oss pa flygplatsen i Vilnius. Stællet vi ska till heter Panevezys och ligger ung. 130 km norr om Vilnius. De tyckte att det var bættre att vi bokade hotell inne i Vilnius och dagen efter tar buss eller taxi till Panevezys. Ok, no problem men man förvæntar ju sig lite gæstvænlighet efter en hel dags resande. Hade det varit Turkiet hade avstand inte spelat nagon roll. Hær gör man allt för att sina gæster ska ha det sa bekvæmt som möjligt och kunderna ska inte betala för nagot. Alla utgifter betalas av den turkiska firman. Har inte statt pa nagon firma i detta land som later sina kunder betala för restaurang eller hotellbesök. Ska bli vældigt intressant hur vi blir bemötta i morgon och under businessmötet. Som jag sa innan har vi fatt mycket goda referenser angaende detta företag. Vældigt seriösa och inget lurendrejeri. Vi hoppas komma tillbaka med en langsiktig och fruktbar överrenskommelse för bada företagen.
De tipsade oss om hotell inne i Vilnius men jag tyckte det var alldeles för dyra sa jag letade runt sjalv och hittade ett passande och genuint hotell som vi bokade direkt och fick bekræftat. Igar skrev jag att vi flyger tillbaka pa fredag men jag hade missförstatt. Det ær pa lördag vi flyger tillbaka. Vi funderar pa att boka hotell inne i Panevezys den andra dagen sa vi slipper aka fram och tillbaka fran Vilnius men allt beror pa hur snabbt vart möte förflyter. Ær allt klart första dagen stannar vi kvar inne i Vilnius och gör en sightseeingtur dær sista dagen. Var plan gar tillbaka pa lördag klockan 10:00...och vi ær inte tillbaka till Trabzon förræn sena kvællen.

Businessresa till Litauen pa onsdag


Da var var min och chefens biljetter till Litauen bokade och klara. Vart flygschema kommer att se ut sa hær:

Onsdagen den 1 April 2009
Trabzon - Istanbul 9:50
Istanbul - Riga (Lettland)15:15
Riga - Vilnius (Litauen) 19:20
Retur till Turkiet fredagen den 3:e April

Vi kommer att bli hæmtade pa flygplatsen i Vilnius för att sedan bli körda till hotellet som de bokat at oss. Vet inte om det blir middag eller om vi nannar direkt. Det blir jag och chefen som aker. Vi kommer att ha möte pa torsdagen pa deras företag och ga igenom vart erbjudande, betalningssætt och framtida leveranser. Vi kommer æven att ta med oss varuexempel pa vara andra nötter sa de kan se och smaka pa vart kompletta sortiment.
Ska æven bli roligt att fa se sig omkring lite i Vilnius, för det ligger nagot exotiskt i de baltiska lænderna. Första besöket för min del. Men det viktigaste ær att vi nu knyter ett fruktbart samarbete med detta företaget. Var första leverans kommer att vara turkisolrosfrön.

Hænder sa mycket i mitt liv nu att jag knappt har tid att andas. Hang on folks