Sofie's julreafynd *shopoholic*

Är det något jag älskar så är det när jag hittar något riktigt snyggt till ett himlans bra pris. Då blir jag väldigt nöjd. Har blivit expert på det under mina år i Turkiet och har under senare år blivit alltmer intresserad av kläder och gör även egna smycken när tiden tillåter. Första dagen på mellandagsrean for jag och mamma till Väla (ett stort shoppingcenter i Hbg)  precis när de öppnade klockan 10:00. Ville vara där i tid innan det blir rusning. Hade ju presentkort som måste användas och jag gjorde riktiga fynd. Gick in till TIPPY där jag hittade en svart-grå-silvrig ursnygg kjol, 100 :- (ord. pris. 249 kr) och en mörkbrun kofta för 100 :- (ord. pris 199:-)

            image73          image74

Sedan blev det en massa hår- och hudvårdsprodukter för resten så nu har jag så jag klarar mig ett bra tag till i alla fall. När klockan närmade sig 12:00 började det välla in med folk så det var skönt att komma därifrån efter ett par timmars yrande. Riktigt nöjd blev jag med mina inköp, speciellt kjolen. På kvällen var vi hela familjen och såg ARN-tempelriddaren på bio och den fick en ljummen 3:a av mig. Gillar filmer där man skildrar den svenska historien men det var något som saknades i denna. Får se andra delen när jag kommer tillbaka nästa gång.
Den 28 december gick jag och mamma ner till stan för att kika lite vad de hade på Kullagatan och affärerna runt omkring. På vägen dit upptäckte jag en Second Hand butik med damkläder i och ville genast gå in då jag brukar vara en hejare på att fynda i sådana här butiker och det skulle visa sig att jag inte gicktomhänt härifrån denna gången heller. Snygga outfits de hade där inne och jag hittade genast vad jag behövde. Ett par mörkbruna manchesterbyxor från ESPRIT för 49:- och de satt perfekt och var som helt nya! Ursnygga! Sådana hade varit svindyra om man köpt dom i en vanlig ESPRIT-butik. Sedan hittade jag ett par svarta finbyxor med svagt silverrandiga ränder från Kappahl även de för 49:- Har länge varit på jakt efter ett par perfekta manchesterbyxor och så finner jag dem i en liten mysig secondhand butik i Helsingborg.

                                    image75   image76
                                                               MÖRKBRUNA MANCHESTER - ESPRIT

                                    image77   image78
                                                       SVARTA FINBYXOR MED SILVERRÄNDER - KAPPAHL

Efter den här lyckade shoppingen gick jag och mamma och minglade runt lite på stan och på hemvägen fikade vi på Bagels Cafe som ligger nära stadsbiblioteket när man går mot Söderpunkten. Där har vi varit två gånger sedan jag kom.
Igårkväll hade vi Taco afton. Har inte ätit tacos på ett helt år så det var jättegott. Får inte glömma o säga att jag redan får vara med om två stycken räkfrossekvällar sedan jag kom. Älskar räkor. I Turkiet måste man koka dem själv och det blir ett himlans jobb och lukten sitter i en lång tid efter.....
 I morgon är det nyårsafton
Skriver mer då.

Jul och nyår

Gud vad tiden går fort. Nu är det bara 4 dagar kvar tills jag åker tillbaka. Tycker att de här tre veckorna har gått alltför fort. Men underbart har det varit. Vädret har väl inte varit någon höjdare, mest grått och trist men huvudsaken är ju att man får vara tillsammans med familjen. Åkte till Ikea ett par dagar innan julafton och det fanns samma saker som i Istanbul. Både jag och mor gjorde lite inköp. Julafton firade vi ensamma hemma jag, mor och far. Jättemysigt hade vi. Klädde granen tidigt på morgonen. Det blev betydligt senare i år än vad det blivit tidigare men det blev i alla fall gjort och den blev jättefin.

                                                                    image72

Kalle Anka klockan 15:00 och efter det julklappsutdelning. Pengar, Nivea och The Body Shop -produkter, en Braun Mixer, smink m.m fick jag av mina kära föräldrar och Väla presentkort från mina släktingar. Efter julklappsutdelningen åt vi julmat och sedan blev det lite lekar, När o Fjärran och Geni. På juldagen var vi bjudna till min faster på kalkon. 25 pers var vi och det är alltid lika roligt att få träffa alla kusiner och släktingar.

I Helsingborg

Då har man varit hemma i Helsingborg sedan torsdags. Resan hit från Trabzon gick bra fast det var lite jobbigt att vänta i Istanbul hela natten på flygplatsen, men tiden gick fort. Landade vid 23 tiden och gick till Burger King direkt efter att ha fått väskan. Satt väl och åt min meny och läste dagstidningar ett par timmar och sedan försökte jag att hitta någonstans och slå mig ner för en liten tupplur. Men det var folk överallt som förde liv så det var omöjligt och på planet till Köpenhamn hamnade jag precis bredvid motorn nära vingen så jag var lite död när jag landade men sedan tog jag direkttåget från Kastrup till Helsingborg där mor hämtade upp mig. Pappa var på jobbet så han kom hem senare. Redan samma dag som jag kom hem var vi bjudna till min kusins examintations fest, då hon doktorerat. Det var himla trevligt med god mat och glatt folk. Somnade direkt när jag kom hem. Dödstrött som jag var efter en lång resa. I fredags hade jag och mamma räkfrossa medans far var på julfest med jobbet och i lördags hade vi myskväll hela familjen med god mat och spel. Nu är jag bara hemma och kopplar av, njuter av att vara med min familj och äta mammmas hemlagade mat. Papegojan tar jag hand om eftersom det bara är jag som gäller nu hehe. Han är en blåpannad amazonpapegoja vid namn Örjan ☺
                                                      image71
Eftersom pappa jobbar nu i veckodagarna hittar jag och mamma på någonting själva. Idag var vi ner till stan eftersom jag behövde inhandla lite fler julklappar till pappa. Eftersom min blogg läses av familjen dagligen vill jg inte säga vad jag köpt ☺ men det blev en mysig dag. Handlade ett glittrigt, grått-silvrigt ögonskugga till mig själv eftersom jag glömde mina andra  i Turkiet. Det får duga i år på jul och nyårsfest. Det var snyggt i alla fall. Sedan fikade jag och mamma på ett mysigt cafe nära statdsbilbioteket. I morgon ska vi åka till Ikea nära Väla för att gå och kika. Nyfiken på om det liknar Ikea i Istanbul. Det viktigaste nu när jag är hemma i Sverige är att jag får umgås med familjen så mycket som möjligt, tiden just nu är viktig, absolut ingen tid får gå till spillo.
Nu ska jag slå in de resterande julklapparna.
C  U  FOLKS