Ny vecka nya krafter.....

Hoppas ni haft en trevlig söndag.

Hade 2 timmar med min intermediate-grupp igàr och direkt efteràt hade jag 2 timmar med min elementary-grupp. Nu är det bara andra gàngen som jag har elementary gruppen men det gàr sà där. Det finns 3 st elever som gàtt elementary-nivàn tidigare men som var tvungna att börja om pga av dàliga resultat. De kan vara allmänt störiga och flamsiga och jag har fàtt säga till pà skarpen ett par gànger. Hittills har de nya eleverna inte blivit störda men jag hoppas att de störiga skärper sig. Inte mycket att tjafsa om kanske. Elementary gruppen gäller ju bara 2 timmar i veckan för mig.
Idag har jag en extra lektion i mellan 18:00-19:30. Det gäller bara en talkurs sà jag behöver inte använda mig av nàgon lärobok.

6 grader stàr temperaturen just nu pà i Trabzon. Det är disigt och mulet. Vi har inte haft regn pà en hel vecka men det ràder stora temperaturskillnader. Fràn 5 - 22 plusgrader.                        

                                           Lite av varje

Har precis haft min lektion och det gick mycket bra även idag fast ibland blir eleverna trötta pà läroboken och vill hitta pà nàgot annat sà det är tur att det finns roligt material pà internet som jag kan ladda ner och använda. Idag hade jag word-quiz och det är mycket populärt. T.ex jag använder mig av lappar där jag skriver ordet eller meningen pà turkiska sà ska de svara pà engelska. Till vinnaren brukar jag alltid belöna med chocklad-kex eller ngt i den stilen. Det gör dem mer ivriga :)

Igàr gjorde jag inget speciellt. Storstädade lägenheten pà morgonen och hängde ut mattorna. Àkte in till stan och gjorde lite ärenden, fixade hàret hos hàrfrisören, handlade mat och lite annat till hemmet. Igàr var det rena rama sommarvädret med 20 grader och solsken och idag har vi det kyligt med 7-8 plusgrader. Börjar bli knäpp pà dessa temperaturskillnader men det är underbart med all denna fàgelsàng man fàr höra precis innan vàren kommer.

Att vàren är pà väg kan man ocksà se pà andra sett. Smàkryp. Àrets första skorpion làg och vaktade pà min matta igàrmorse. Han blev förstàss spreyad direkt. Jag är van vid dessa 

                                       

             

"Jag kan inte laga mat" :)

Anonym om Recept: Tavuk güveç - Turkisk kycklinggryta:

snälla, sätt inte ut recept. Tror inte att du kan laga mat själv med dina mått. Allt tar du bara från nätet antar jag. Det finns dem som är bättre på detta.

Svar till Anonym:

Mina recept är uppskattade av mànga sà passar det inte sà kan du ju sluta läsa
dessa! Det är mànga av mina läsare som provat recepten och fàtt mycket bra resultat. Jag kommer fortsätta lägga ut recept dà det är mànga som fràgar efter dessa och inte hittar information om dessa pà andra ställen. Sedan att olika màtt används är upp till var och en. Man kan prova sig fram vad man tycker är bäst. Ja, jag kan laga mat och har provat de flesta recept som jag lägger ut själv och även bjudit pà dem. Vissa har jag fàtt fràn mina turkiska väninnor.
Sedan att det finns andra som lagar mat bättre hör inte hit och du kan knappast avgöra om jag kan laga mat eller inte. Nonsens. Visst, alla har rätt till en àsikt men hädanefter kan du ju sluta läsa recepten om de stör dig sà mycket.
Uppdate: Skulle vara kul och veta vem du är, eftersom du skriver fràn Alanya. Ett inlägg
som luktar rena rama avundsjukan. Bara anonyma som hàller pà med sàdant trams.


Uppdate: 17:05

Ilker T om "Jag kan inte laga mat" :):

Jag fattar mig inte på vissa människor. Har ni brist på hjärnceller eller utråkiga liv???!!!

Gillar ni inte vad som skrivs så håll er till sådant som behagar era trista liv och låt bli att yttra er. Du (Recep) har väl skrivit en egen kokbok för turkiska rätter och känner dig kränkt?!?!?!

Herregud, så mycket ondska det finns här i världen!!!

Sofie/
Fortsätt med bloggen och för all del med dina recept. Du representerar Turkiet och dess kultur bättre än många andra yra etniska turkar!

Svar till İlker T

Tyvärr màste vissa människor vara anonyma eftersom de inte vàgar stà för vad de tycker och tänker. Jag fortsätter att informera det svenska folket om goda turkiska recept. Sedan att det finns avundsjuka individer därute stàr vi ut med :)

Grattis till vinsten idag mot Sivasspor. 3-0 inte illa ;)