Resan till Kappadokien

Resan från Eskişehir till Kapoadokien gick bra. Vi åkte först till Ankara eftersom inte det gick någon passande buss från Eskişehir. Det tog ungefär 3 timmar. Vi väntade ett par timmar på den stora busstationen AŞTİ i Ankara. Åt lunch och fixade till oss lite. Från Ankara åkte vi med bussbolaget Pamukkale. Den resan tog ungefär 4,5 timmar. Första gången jag åker en buss med enmanssäten på ens sidan. Som vanligt när man åker långfärdsbuss i Turkiet bjuds det på dryck och kakor. Man har också möjlighet att se på film.
 
I provinsen Ankara
 
 
På busstationen AŞTİ
 
Bussen till Kappadokien
 
 
 
Åker genom provinsen Aksaray
 
Framme i Nevşehir 
 
 
 
 

Eskisehir - Blandade bilder från stadens centrum

 Det är mycket liv och rörelse i centrum av Eskişehir. Det finns massor av utbud av caféer, restauranger och shopping. Maten vi åt ute var mycket god och vällagad. Mycket prisvärt och inga överpriser. Det är lätt att ta sig runt med spårvagn som går genom hela staden. Det finns en mycket fin promenadsträcka runt hela ån och ger ett romantisk känsla speciellt under kvällarna när lampor och lyktor tänds.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eskisehir - båttur i Porsuk cayi

 Jag ligger lite back när det gäller uppdaterung av bloggen. Jag befinner mig just nu i staden Elazığ i östra Turkiet och har lite mer än två veckor kvar av en hittills underbar semester.
 
Fortsätter med reseberättelsen från Eskişehir. Genom denna stad flyter Porsuk ån där det finns möjligheter att åka både gondol och motorbåt. Gondol är något dyrare. Kostar 15 TL (c:a 40kr) per person och man måste vara minst fyra i en båt. Vi valde att åka vanlig motorbåt. Kostar 3,5 lira (11kr) per person. Det är en fin tur och man åker under flera broar.