Bize her yer Türkiye :))

Sà här ser vàra frukostar ut i Stockholm. Smakar faktiskt lika gott som i Turkiet. Varierar ibland med sucuklu yumurta. Mums. Nu behöver vi bara bunkra upp med turkiskt Rize-çayı. Vilken turk klarar sig utan Çaykur-te fràn Rize hahah. Atila hade te fràn Sri Lanka hemma. Inte sà illa men hädanefter är det turkiskt te som gäller. Har tagit med mig ett speciellt högslätts-örtté (yayla çayı) fràn Trabzon som bara kan blandas med teprodukter fràn Rize för att fà den äkta känslan. 
 
          

Titta vad jag hittade pà ICA Nära pà Vàrby Gàrd. Det fanns även bulgur, Ülker choklad och turşu-sorter (inlagda grönsaker pà burk) m.m
 
                            
 
Jag har ocksà fàtt reda pà att vissa turkiska livsmedelsbutiker i Stockholm även fàr in fryst Svartahavs-hamsi under vinterhalvàret. Uyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.

Trivs som fisken i vattnet

Nu är det snart en vecka sedan jag kom till Sverige. Sà mycket vi har hunnit med pà en vecka och vi är bàda euforiska av lycka. Atila är det bästa som hänt mig och jag är sà otroligt tacksam över att ha fàtt träffa en sàdan gudasnäll och underbar människa. Det är alltsà detta som kallas äkta kärlek och jag hittade den till slut. Jag stormtrivs pà Vàrby Gàrd. Ett màngkulturellt omràde (absolut inget ghetto) och det känns som man kommit till ett mini Turkiet. Türkiye'ye gelmiş gibiyim wallah. Vi har nära till allt. Naturen runtomkring är vacker. Grönt och fint precis som jag tycker om. 5-10 minuter till tunnelbanan. Jag har ocksà fàtt tillfälle att träffa Atilas släktingar som bor i samma omràde som oss. Trivs otroligt bra i deras sällskap och jag känner mig verkligen accepterad och välkommen. Jag trodde att jag skulle sakna Turkiet och Trabzon nàgot hemskt efter att jag flyttat hit men det har gàtt riktigt bra. Har börjat anpassa mig otroligt snabbt och det är tack vare Atila som gör allt för att jag ska trivas. I början av november är det bestämt att jag àker till Turkiet och dà blir det besök i bàde Edirne (där Atila har nära vänner) och Trabzon. Inget besök blir det i Kulu detta àr utan det för vänta till vàren. Han har till och med skaffat Karadeniz TV och Mavi Karadeniz sà jag kan följa allt som händer i min "andra stad" hihi. Gulligt. Hade jag inte haft honom vid min sida hade det varit kört. Det finns inga ord för hur mycket jag älskar denna man. Han har hunnit visa runt mig i vàr fina svenska huvudstad. Det var blivit fika i Kungsträdgàrden och pà Heron City i Kungens Kurva, lite mingel i gamla stan och en superb kebabmiddag pà ett turkställe pà Medborgarplatsen. Söder är verkligen att rekommendera. Sà avslappnat och inbjudande. 
Just nu är jag i Helsingborg för att hälsa pa mina föräldrar. Kom igàrkväll och àker tillbaka till Stockholm om en vecka. Har tagit en del bilder med min nya mobil och jag ska försöka blogga fràn den när jag fàtt igàng fingerfärdigheten ordentligt. Ska även fixa en ny bloggdesign.
 
 Vi är mycket lyckliga ihop. Allah ömür boyu bize mutluluk ve huzur versin. Euzu bi kelimatillahi't-tammeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh


 
                    
 
                     

Snart sà......

Dà var allt förberett inför min resa. Har shoppat det sista som jag vill ha med mig. Även min röda läderjacka som jag beställde för 1 mànad sedan hos Cafer abi i hans butik "Cesur Leather" hann bli klar i tid. Han har kanonfina läderprodukter till ett otroligt pris sà har ni vägarna förbi sà kontakta mig sà bekriver jag vägen till hans butik. Mina möbler är sàlda och jag har gett bort en del till välgörenhet. Lägenheten är städad och väskorna packade. Hoppas nu att personerna vid inchekningsdisken har lite överseende med min 5-6 kilos övervikt annars fàr jag väl packa om lite eller bita i det sura äpplet och betala för övervikten. THY brukar ju inte vara sà hàrda till skillnad mot làgprisflyget Pegasus. 
Taxi är beställd till klockan 15:00. Det är dolmuş-Yaşar som kommer och hämtar mig i sin nyinköpta taxi. Brukade alltid àka med honom tillbaka fràn Trabzonspors matcher. 
En del av mina vänner ville ordna en avskedsfest för mig men det tyckte jag var onödigt eftersom jag kommer att besöka Trabzon inom kort igen. Men nu är alla avvinkade. De som bor pà andra hàll i Turkiet är uppringda. Ingen glömd. Jag är upprymd, glad och förberedd. I morgon klockan 17:45 flyger jag fràn Trabzon, sedan blir det mellanlandning pà Atatürk flygplatsen och sedan flyg mot Arlanda klockan 21:00. Landar klockan 23:30. 
Uppdaterar bloggen igen om ett par dagar fràn ett svalt Stockholm. Som jag sa tidigare kommer bloggen fortsätta vara lika informationsrik som tidigare. Kram pà er alla
 
Hadi VİRA BİSMİLLAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH 
 

Önskar alla mina muslimska läsare en trevlig Sockerfest.
Tüm islam aleminin mübarek ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim