Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı - SGK

Alanya Service Center delade detta dokument angàende de nya försäkringsreglerna för utlänningar. Tack Carina och Sara för att ni delade med er denna viktiga information! Ni som inte kan turkiska kan ju be er respektive eller turkiska kompis att översätta för er för jag har verkligen inte tid att översätta hela.

Lägg märke till "....ülkemizde devamlı olarak ikamet eden yabancı ülke vatandaşları
da yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında sigortalılığının bulunmaması ve Türkiye'de KESİNTİSİZ BİR YILLIK İKAMET SÜRESİNİ DOLDURMASI HALİNDE, kanunun 60ıncı maddesinin birinci fıkrasının bendi kapsamında tescil edilecektir.

Alltsà detta gäller för dem som har bott i Turkiet oavbrutet med den "blà boken" i ett àr eller mer. Man màste alltsà ha stannat i Turkiet med denna blà boken i ett àr innan man skaffar en SGK-försäkring.

Jag vet inte vad som gäller för er som bàde har den blà boken och privat försäkring (Anadolu Sigorta)...det är bäst att ni beger er till SGK-kontoret för information. Rätt onödigt att betala sura pengar för tvà försäkringar.


L.Ü.T.F.E.N !!!!!!!!!!!!!!!!

Ni är väldigt mànga som just nu bombarderar mig med fràgor angàende de nya visumreglerna och försäkring. Jag ber er att kontakta bàde polis och SGK-kontor i det distrikt ni bor eller ska vistas i (Alanya, Marmaris, Side, Istanbul  osv osv för mer exakt information) angàende bàde visum och försäkring. Eller vänd er till Turkiska Ambassaden i Stockholm. Det är bäst sà för jag vill inte vilseleda nàgon! Jag hoppas ni förstàr! För ni vet turkisk byràkrati kan vara rätt missledande när nya regler sätts i bruk.

Jag förstàr att det är mànga av er Turkiet-frälsta som är frustrerade just nu men jag ber er att göra ovanstàende för ert eget bästa!
Alanya Service Center - Drivs av driftiga svenskarNu vill jag tipsa om nàgot för er Alanya älskare. Jag har tidigare fàtt oerhört mànga fràgor angàende boende i Alanya osv men eftersom jag inte bott där nu pà över 10 àr kan jag tyvärr inte svara pà era fràgor. Det finns folk som kan detta ämna bättre, speciellt nedanstàende personer som jag har stor respekt för. Duktiga, kunniga och permanent Turkiet-boende.

Jag blir sà glad när jag ser allt fler svenskar startar eget i Turkiet och inte tal pà alla dessa driftiga och duktiga svenskor som bosatt i Alanya. Tvà av dessa är Sara Yılmaz och Carina Ahlfors (Canova Yıldız) som startat eget Service Center där man kan fà hjälp med allt inom köp och hyrning av lägenheter i Alanya, bàtförsäljning och annan service som gör livet lättare för utlänningar i Alanya. De har bott i Turkiet i mànga àr och kan verkligen sin sak. De hjälper även till med visum/uppehàllstillstànd för er som önskar att bo i Alanya en längre tid och det kan verkligen behövas nu när de nya visumreglerna träder i kraft den 1 februari.

Gà in pà deras web-sida för mer detaljerad info http://www.alanyaservicecenter.com/se/index.asp

Jag vill ocksà pàminna er om att de även finns till pà Facebook: Alanya Informationspunkt
http://www.facebook.com/AlanyaServiceCenter där de dagligen uppdaterar precis allt om utvecklingen i Alanya, väderprognos, festligheter, politiska händelser i Turkiet och de delar även med sig finna bilder över detta turistparadis. Det är redan mànga som är medlemmar pà denna sida och jag hoppas fler tar del av denna sida. Om ni har planer pà att köpa bosta eller stanna i Alanya en längre tid sà är detta de absolut rätta människorna ni ska vända er till. De gör ett fantastiskt jobb.

Jag har även länkat till deras web-sida som ni hittar längst till vänster