Ryssland, inget för oss,

Chefen har sedan ett tag haft Ryssland pa hjærnan, att vi maste försöka hitta en marknad dær men idag gjorde jag klart för honom att jag vægrar forska i detta land, alldeles för riskfyllt med tanke pa hur manga turkiska firmor som gatt under pga riskfyllda investeringar tillsammans med ryska firmor, den ryska marknaden kræver ocksa en massa sertifikat (GOST osv osv) och en massa annat skit för att man över huvud taget ska fa sælja ngt dær. Finns sa manga andra bra marknader och vi ær en bra bit pa vægen. Jag hoppas att han fran och med nu att chefen utesluter detta land. Innan var jag positiv till att vart företag skulle delta i World Food Trade i Moskva i september men det ær jag inte længre.
Idag fick vi besök av ett företag som ordnar sertifikat att man fran och med nu behöver CE-sertifikat för att sælja matvaror till EU. Vissa idioter tror att man ær född igar, CE-sertificat behövs bara för leksaker och elektroniska varor sa de kan fara och flyga. Blir sa pissed off  pa mænnskor som ska stjæla ens dyrtid.

Nog om arbete nu.

Jag har börjar göra egna smycken igen. Kænner att jag behöver lite nytt. Igarkvæll besökte jag Taki Shops pærl- och accessoar shop i Trabzon och införskaffade lite nya grejer, sa ikvæll blir det en massa pillande.

Ska in till Trabzon nu snart och planera lite med ett par kompisar för det ser ut att bli kanonvæder i morgon.

Bra start pa dagen!

Det bæsta jag vet att börja morgonen med en rejæl frukost tillsammans med trevliga arbetskamrater som Fatih och Turgay. Vi brukar alltid komma till arbetet en timme innan alla börjar och æta frukost ihop och snacka fotboll för hela slanten. Pa bordet finns det ofta ækta honung, helva, ost, gurka och tomat och naturligtvis Trabzons berömda bröd som ær sa fylligt och gott. Bilden nedan. Turgay och Fatih (klicka för större bild). Tva personligheter som förgyller min vardag pa jobbet. Turgay jobbar pa lagret och Fatih ær var Account Manager (chef för bokföringsavdelningen)

                                                                      


Youtube abstinens....

Nu har turkarna haft Youtube spærrat i snart över en manad. Rætt ruttet da man inte kan lægga ut musiksnuttar till bloggen. Varför de haft den nere......ja störta orsaken ær væl att PKK sprider sin propaganda dærifran osv osv men jag tycker ænda att det ær ganska meningslöst eftersom deras skit sprids vidare i alla fall genom andra medier. Hoppas pa att Youtube öppnas snart.

Har inte sa mycket att skriva om nu mer æn jobbet. Mycket ær pa gang och jag ær mycket förvæntansfull