Gott Nytt År! Yeni yılınız kutlu olsun!

Med dessa bilder vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År! Vi hoppas att år 2014 blir lika lyckligt och äventyrligt som år 2013! Man måste vara positiv till livet!  Yeni yılınız kutlu olsun! 

Kärnan i Helsingborg
Atila och mamma


Seni çok seviyorummm 
Rådhuset


I Helsingborg

Resan till Hbg gick bra. Bussen mellan Sthlm och Göteborg var bekväm och det var inte så mycket folk. En paus i Ödeshög och vi passade på att köpa lite snacks. Vi väntade två timmar i Göteborg innan vi steg på en annan buss till Hbg. En mycket mindre och obekvämare buss än den förra och fullsmockat med folk. Det bästa av allt var väl att de hade internet så man kunde koppla upp sig när det passade. De serverade varken kaffe, kalla drycker eller tilltugg. Ingen film heller.
Vi blev hämtade på Knutpunkten av mamma och sedan blev det lite vila och frukost hos henne innan vi drog till pappa för middag och mys i ett par timmar. Det blev en lugn dag och vi var lättvaggade efter en lång bussresa. Idag blir det en sväng till stan tillsammans och Atila kommer att åka över till Köpenhamn en sväng för att träffa en kompis. Hade ingen lyst att följa med på en kortvisit så jag och mor kommer att få lite tid för oss själva en stund tills ikväll. 


På tal om bussterminaler......

Vi sitter nu och väntar på bussen vid våran gate. 50 minuter kvar. Jag kom och tänka på alla roliga bussresor jag gjort i Turkiet och jag kan inte sluta le inombords när jag tänker på det totala kaos som kan råda på turkiska bussterminaler men ändå så funkar allt till punkt och pricka. Biljettförsäljare som skriker i mun på varandra "Angara Angaraaaa Angaraaaaa"!!! En och annan hetsig försäljare kommer fram och frågar på mån konstig turkisk dialekt " Nersesüü bayan Gonyaa mı"........och de stora Mercedes Benz bussarna med sina tzzzzz tzzzzzz ljud när de anländer till terminalen. Ni som gjort långa bussfärder förstår vilka känslor som bubblar upp.......att vakna upp nån stans på något dinleme tesisi mitt i Turkiet och inte veta var du är någonstans och genom att titta på de förbipasserande bilarnas registreringsskyltar kan man gissa var man är någonstans.....I Turkiet blir man bjuden på kaffe, te eller andra kalla drycker på bussarna och även bullar och nötter. Det visas även filmer på miniskärmar som är inbyggda i sätena eller på tv-skärmar som är fästa på taket. Jag hoppas det är lika roligt att åka buss i Sverige. Där vi sitter nu är det inget liv och rörelse, bara en tråkig skärm framför oss som visar när bussen ska gå. Kan det inte komma fram en turkgubbe som skriker lite så som man är van vid på bussterminaler? Sverige är stelt och inrutat det vet vi alla men jag är positiv och glad över att vi återigen får träffa päronen för roliga stunder i Sundets Pärla, Skånes vackraste stad Helsingborg! 

Bizim otogarımız morga benziyor yalan mı......,,..