Ramadan present fran chefen

Idag fick alla som jobbar pa företaget en Ramadan present av chefen. En stor lada med matvaror. Man blir rörd. Denna ladan kommer ræcka hela ramadan för min del eftersom jag bor sjalv. Ska bli spænnande och se vad som finns i. Fatih kommer att hjalpa mig med paketet eftersom han har bil. Inget man kan bæra sjælv. Vad jag hört ska det finnas följande i ladan:

5 liter olivolja
6 paket makaroner
3 paket margarin
½ kilo russin
2 kilo socker
2 kilo mjöl
3 kilo ris
6 paket med olika soppor

Kommer ej pa mer


I morgon skulle chefen egentligen ha tagit med oss alla pa jobbet till en mysig högslætt uppe i bergen för att grilla och festa hela dagen men pga regn sa blev det instællt. Han ha istællet lovat att ta med oss pa middag pa ett trevligt stælle under ramadan dar vi ska æta middag allihop tillsammans.

Trabzonspor vann borta med 2-1 mot Ankaragücü igarkvæll. Hoppas det fortsætter sa hær. Den 14 september spelar vi hemma mot Besiktas.
HIF har klantat till det ordentligt. Nu hade man chansen att vinna SM guld men det kan man bara glömma nu efter 3 raka förluster sist mot Gefle. Sa ska man ater sælja Henke.......ackack hur ska det ga

Nya snygga möbler

Imorse ringde var kund Jangulashvili och hans kompanjon fran Georgien och bekræftade sin ankomst till Trabzon. Det blir söndagen den 7 september pa kvællen. De stannar tills morgonen den 9 september. Da kommer vi ha hela dagen pa oss den 8:e för att förhandla om priser, visa runt dem pa företaget och fabriken, bjuda pa mat, och om vi hinner aka till det berömda Sümela Palatset en bit hærifran. Vi kommer göra upp en dagsplan næsta vecka tillsammans med chefen nu pa mandag. Vi hoppas pa att de kommer att bli var distributör för hela Kaukausien. (Nu tror væl folk att det ær omöjligt att göra business i detta omrade, men livet gar faktiskt vidare och efterfragan finns. Ingenting ær omöjligt!  )

Idag fick jag lite tid över, efter att ha organiserat leveransen till Albanien och annat kontorsarbete, att aka in till förorten Maçka för att bestælla lite nya möbler. Jag gick till möbelaffæren Siyamoglu Mobilya dær jag tidigare i ar köpte min fina soffa, stolar och TV bord. Jag kænner ægarna och jag blev varmt vælkomnad. Jag hittade det jag behövde direkt och jag fick det till ett bra pris tycker jag. Hela kalaset gick pa runt 9500 SEK (1500 YTL), betalar 5000 SEK i kontant och resten delade jag upp pa avbetalning. I paketet ingick följande:
Tva sængar med madrasser tillhörande (90cm x 190cm)
En 3-dörrsgarderob med lador ned till
En byralada med 7 lador sammanlagt
Ett sminkbord med lador och spegel
Ett sængbord
Ordinariepris för detta set ligger pa runt 1800YTL-1900YTL men jag fick extra rabatt eftersom jag ær sa omtyckt av dem (hoppas detta inte uppfattas som skryt :-). För att man överhuvudtaget ska kunna avbetala hær i Turkiet maste man ha ett kreditkort men de ær sa snælla att de later mig avbetala med cash istællet. Anvænder inte kreditkort sa detta fungerar alldeles utmærkt. Jag far möblerna hemskickade och monterade pa tisdag kvæll. Ett par nya snygga gardiner till det rummet maste  ocksa fixas. Spænnande och roligt med inredning. Bilder kommer sa fort jag har inrett och gjort snyggt

Nu slutar vi för dagen och jag ska in en svæng till stan

Försenat födelsedagsfirande :)

Pa mandag börjar Ramadan, fastemanaden, och jag har börjat bunkra upp med mat i kylskapet sa man inte ar ute i sista sekund för nu i helgen blir det væl kaos nær alla ska ut och shoppa. Tycker att det ar sa himla mysigt med Ramadan, speciellt om man bor i en mindre mysig stad som jag gör.

Idag var jag hembjuden till Emine, men kænner att jag behöver lite tid för mig sjælv, koppla av hemma utan att ha en massa mænnikor omkring mig hela tiden. Det har varit mycket fart och flækt denna manaden med resor, fest och annat sa nu far det vara nog ett tag. Jag har totalt glömt bort att lægga upp bilder fran en födelsedagsfest vi hade hær pa jobbet förra manaden. Vi firade en tjej pa varan bokföringsavdelning. Den blev lyckad. Hær kommer lite kort pa varat gæng. 
(Klicka pa de sma för större bilder)


                         
            Fræn vænster: Zekiye, Canan, Nergis (födelsedagsbarnet :), Ayse, Filliz och jag