Förberedelser...

Sitter just nu pà A:s jobb och uppdaterar bloggen. Mamma kommer nu pà lördag. Klockan 19:15 landar hon i Trabzon *längtar*  sà jag har en del att förbereda. Boka lite utflykter och annat. Hade tänkt ta med henne till Ayder högslätten i Rize. En oförglömlig upplevelse men vi fàr se hur vi lägger upp veckan hon är här.

De senaste dagarna har jag haft fullt upp med att baka och städa. Vädret har varit fràn och till med regn och àska. Temperaturen ligger stadigt runt 24-25 grader och jag hoppas pà bra väder nu när mor kommer.

Uppdaterar igen pà fredag förhoppningsvis

Svar pà fràgor

Mia om Visumresan med massa bilder:
Hej! Vad roligt att se dig resa runt i Turkiet, själv har man föräldrar som är turkar, men det blir inte mycket resande runt i Turkiet, men försöker hinna med så mycket som det går på den korta semestern man har. Svarta havet får det bli nästa år har jag bestämt mig för;) Men min fråga var, behöver du visum fastän du är svensk medborgare för att åka in till Georgien?

Svar: Hej Mia, nej jag behöver inget visum för att àka in i Georgien. Allt gàr lätt som en plätt och stämpla och inga tulltjänstemän som krànglar till det för en. Som vilken europeisk gräns som helstkarolina
om Bröllop imorgon:
Berätta vad som hände! Men jag har för mig att jag vet .. om det är samma som i boken.
Svar: Hej Karolina, Aşk-ı Memnu slutade med att Bihter begick självmord genom att skjuta sig själv i hjärtat. Nihal àkte in pà dàrhus och man fick se en skabbig Behlül ensam storböla vid Bihters grav. Pà slutscenen fick man se Adnan, Madmacelle (Stavning?) och barnen lämna villan i sin jeep.
Skönt att denna serien fàtt ett slut, men allt var ju förutsägbart. Yaprak Dökümü borde ha fàtt ett liknande slut men man valde att dra ut pà denna uttjatade men ack sà älskade serie en säsong till

Emines odlingar

Det var längesedan jag och Emine umgicks pà tu man hand. Stannade över hos henne efter att jag varit pà bröllopet och hon visade glatt upp sina odlingar som hon hade pà balkongen. Gurkor, jordgubbar, mynta, tomater och paprikor. Gissa om jag kände ett ryck inom mig. Detta skulle jag ocksà kunna göra som en hobby. Häftigt dà de verkligen växer snabbt och man fàr utdelning om man sköter om dem väl :)

   
                                                              Jordgubbsodling
 
                                                                   Gurkodling
 
Tomatodling
                      

Pà väg hem köpte vi med oss lite ingredienser och gjorde en hemmagjord kycklinggryta. Kan ju säga att det var hennes make som stod för matlagningen :)Kommer nog att dröja ett par dagar innan jag uppdaterar igen. Mor kommer pà lördag sà jag har lite grejer jag màste fixa innan dess