Mehmet Akif Ersoy'un büyüdügü ev

På väg mot natursköna Kazdaglari tog vi en paus i en förort till Canakkale som heter Bayramiç där vi besökte huset där Mehmet Akif Ersoy en gång växte upp som barn. För er som inte vet är det namnet så klart helt obetydligt men för folket i Turkiet betyder det namnet oerhört mycket. Det var en poet som skrev den turkiska nationalsången Istiklal Marsi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den antika staden Troja

Den näst sista utfykten i Canakkale gick till den antika staden Troja (Truva antik kenti), natursköna Kazdaglari och Assos. En lång endagstur med andra ord. Första stoppet var den antika staden Troja, som grundades 3000 år f.Kr. Vid ingången möts man av en stor trojansk häst gjord av trä. Man kan gå upp i den om man så önskar. Jag är glad att vi var på plats i god tid innan de stora turisthoperna kom och vi fick till riktigt bra bilder. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ön Bozcaada utanför Canakkale

Ännu en utflykt värd att minnas. Dagsutflykterna till Gökceada och Bozcaada brukar oftas arrangeras på helger så jag är glad att jag stannade minst två veckor i Canakkale för att hinna med allt som går att se och uppleva. Om ni frågar mig tyckte jag att båda öarna är värda ett besök. Man har verkligen bevarat det genuina och det är rogivande att vandra omkring på de små gatorna och känna atmosfären. Vackra hus, mysiga cafeer, restauranger, och fina stränder. Priserna här liksom på Gökceada är betydligt dyrare än på fastlandet men en krona mer eller mindre bör inte göra någon större skillnad för oss turister. 
 
 Jag tror att dessa bilder säger en hel del om att Bozcaada är värt ett besök.