Zerde Konak - hotellet i Beypazari/Ankara

 Då var det dags att blogga om årets rundresa i Turkiet. På hotellen var det urusel wi-fi som vanligt så det var ingen idé. Det har varit en fantastisk resa med både avkoppling och upplevelser. Så här i efterhand kan jag känna att det hade varit skönt med mer avkoppling men resnerven inom mig ville annat :)
 
Jag landande på Esenboga flygplatsen i Ankara klockan 14:00 den 20 juni. Utanför flygplatsen står det flygbussar (Belko) som släpper av folk litevar stans i Ankara. Biljetterna kostar 11 TL vilket är ett helt okej pris. Jag skulle av vid den stora busstationen ASTI och det tog mer än en timme att komma dit på grund av trafiken men när jag väl var där såg jag direkt minibussen som skulle ta mig till Beypazari. Vilken tur. Resan tog ungefär två timmar och jag steg av i den lite nyare delen av Beypazari. 
Jag fick fråga mig fram innan jag hittade hotellet jag skulle bo på i 8 nätter. Jag hade bokat via booking.com där jag läst många bra recensioner från folk som övernattat där. Jag möttes av mycket trevlig hotellpersonal och jag blev direkt uppgraderad till ett rum som kostade mer än vad jag betalat för. Kände direkt att här kommer jag trivas.
 
Fick reda på att denna byggnad är över 150 år gammal och gjordes om till hotell för ett par år sedan. Inredningen är väldigt mysig och de har verkligen lyckats bevara den historiska andan.  Hotellrummen ligger på ovanvåningen och är döpta efter efter osmanska hierkier. T.ex "Pasa odasi", "Sultan Odasi", "Bey Odasi" osv. Innan man går upp måste man ta av sig skorna och lägga in sina skor i ett skåp som man får en nyckel till. I varje rum finns det information om just det rummet men tyvärr bara på turkiska. Jag tyckte det var extra mysigt med stenväggarna och träbjälkarna. Det finns ingen AC på rummen men det är ständigt svalt och skönt. Jag sov med täcke under alla mina 8 nätter. Det serverades frukost varje dag mellan 7.30-11:00. Det var väldigt rent och snyggt överallt och det var en familjär känsla på hotellet. Vart man än gick möttes man av leenden precis så som det ska vara. Det man ska tänka på om man bor i sådana här historiska hus är att det kan vara väldigt lyhört så det kan vara bra att ha med sig öronproppar. 
Hotellet har också en restaurang som erbjuder underbart god mat. Jag provade på deras Ramadan menyer där man kunde välja mellan kyckling och köttgryta. Gudomligt gott och billigt. Man sitter och äter på mysiga kuddar och omgivningen är väligt rogivande. 
 
Här vill jag gärna bo igen...
 
Här tar man av sig skorna
 
 
 
 
 Utanför hotellrummen finns det mysiga soffor om man vill sätta sig ner en stund och bara njuta.
 
Här bodde jag
 
Världens skönaste säng. Har aldrig sovit i en skönare säng på ett hotell förut. 
 
Älskar dessa lampor
 
 
Information om rummet jag bodde i. 
 
 
 
Hotellfrukosten. Mycket god.
 
Här kan man sitta i timmar....som Ferdinand under korkeken.
 
 
 
 
 
 
 Ramadan menyn bestående av kyckling, bröd, dadlar, sallad, ezme, frukt, mullbär, lokum och dryck.
 
 En annan Ramadan-meny bestående av köttgryta, vinbladsdolmar, sallad, frukt, bröd, dadlar, lokum och dryck. 
 
 

Kommentera här: