Dag 4 - Rize kalesi

Efter vistelsen i Dağmaran åkte vi vidare mot förorten Güneysu för att besöka den mäktiga moskén Kıbledağ camii som ligger långt uppe i bergen. Men när vi på ett ställe stannade för att fråga efter vägen fick vi reda på att huvudvägen dit upp var stängd pga den stora mängden snö som fallit de senaste dagarna så det var bara att vända. 


Vi åkte till Rize fästning som jag inte besökt sedan 2013. Inte mycket som förändrats där men fortfarande mycket trevligt och bra service på restaurangen där. God mat och dryck till förmånliga priser. Det är otroligt mysigt här uppe under vår och sommarmånaderna. Vacker utsikt över Rize stad och de grönskande bergen (se mina gamla inlägg från Rize). Kvällarna här uppe brukar också vara romantiska med alla fina lyktor som ställs ut och även Rize stad som lyses upp med alla sina gatlampor.

Jag glömde berätta att det går dolmusar både till Dağmaran tepesi och Rize kalesi från Rizes centrum. Bara att fråga så är det alltid en snäll själ som hjälper till att visa vägen.

på väg till Güneysu
Här är vi uppe på Rize fästning (Kale)
Utsikt över bergen
Restaurangen här uppe får bästa möjliga betyg för sin caffe macchiato

Kommentera här: