Ürgüp centrum - Kappadokien

Kappadokien är ett område som ligger i provinserna Nevsehir, Nigde, Kayseri, Kirsehir och Aksaray. Tänkte först berätta lite om Ürgüp som är en stad belägen i provinsen Nevsehir. Nästan alla utfyktsmål som resebolag erbjuder ligger i provinserna Nevsehir och Aksaray. 
 
           
 
 
Vi var framme i Ürgüp på kvällen den 3 juli lagom till hotellet började servera kvällsbuffen. Det satt fint efter sammanlagt en fem timmars bussresa från Eskisehir. Dagen efter utforskade stadens centrum. Vi ville hitta ett resebolag som anordnade utflykter till ett förmånligt pris. Efter en del letande hittade vi en resebyrå där vi bokade två stora utflykter. Förut trodde jag att det skulle vara enkelt att ta sig till sevärdheterna med dolmus men så fel jag hade. Om man vill utforska stället rekommenderar jag alla att boka sina utflykter med ett resebolag. Mer om det i nästa inlägg. 
Det är svårt att sätta ord på känslorna att ströva omkring i denna magiska omgivning. Allt är så genuint och mycket väl bevarat. Visste ni att det är lag på att nästan alla byggnaders fasader i Kappadokien måste vara tillverkade av gul/beige travertin eller gulsten "sari tas" för att smälta in i omgivningen? 
Den turkiska serien Asmali Konak spelades in här för många år sedan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 En skola
 
Sjukhus
 
 
 
Kommunhuset
 
 
 
Nevsehirs busstation
 
 

Kommentera här: