Fırtına Deresi och Ayder Yaylası


Den 7 augusti flydde jag värmen i Trabzon stad och tog en dagstur upp till de turkiska alperna i Rize, nämligen Ayder Yaylası. Det finns många resebyråer i Trabzon som anordnar dagsturer dit varje dag och kostar 45 TL (c:a 135kr) och man stannar även till vid Fırtına deresi för fotografering vid stenbroarna och en snabbtitt på rafting äventyrarna som håller till här. Minibussarna är moderna med AC och duktiga förare. De avgår från Trabzon 9:30 och återvänder mellan 16:00-17:00. Resan dit tar ungefär 2,5 timme.
Det var tredje gången jag åkte till Ayder och jag blir lika fascinerad varje gång. Naturen är fantastisk, friska och svalkande vindar, god mat och ett härligt lugn. Det var rogivande att lägga sig ner på gräsmattan och gotta in sig i en bok och samtidigt njuta av de grönskande och molntäckta bergstoppar. Detta är ett mycket säkert område att resa i liksom stora delar av Turkiet. Ingen panik! Ask me I know!!























































































Rize är markerat i blått


Kommentarer:

1 Erika Andersson:

Måste säga jag älskar din blogg! Underbart med så många bilder av vackra Turkiet! Kul att se lite mer av det "äkta" Turkiet i stället för alla turistorter :)

Svar: Tack för dina fina ord Erika <3 det värmer i hjärtat :)
Sofie

2 Maria:

Så himla härligt det ser ut!! :) Känns verkligen som Alperna med en turkisk touch! :)

Kommentera här: