Recept: Sulu Köfte - Turkiska frikadeller
SULU KÖFTE - TURKISKA FRIKADELLER
Not: Bilderna tagna fràn internet
RÀVAROR
1kg oxfärs/nötfärs
1/2 normalstort vattenglas med ris
3 st gullökar
3 st matskedar matolja
1 st kaffekopp (turkisk kaffekopp) vinäger
2 st teskedar svartpeppar, salt och kummin/kimyon (2 st av vardera)
3 st matskedar tomatpuré
2 st normalstora vattenglas varmt vatten
TILLAGNING
1 - Lägg nötfärsen i en djup skàl. Tillsätt det tvättade riset, svartpepparn, saltet och kummin i färsen och knàda runt med handen.
2 - Häll vinägret pà ett fat och doppa handen där efterhand som ni rullar köttbullarna.
3 - Finhacka gullöken och stek tillsammans med olja i en panna
4 - Tillsätt tomatpurén, svartpepparn, salt och de 2 glasen med varmt vatten i pannan med löken och rör om medan detta puttrar
5 - Tillsätt sedan i frikadellerna i pannan med tomatpuréröran och làt puttra tills röran fàtt en lite mörkare färg. Smaka av efter hand. Klart för servering!












Tack för recepten...Det lär jag prova InsAllah!