Recept: Etli bezelye tarifi - Turkisk ärträtt med kött
Av nâgon anledning sâ var min blogg lösenordsskyddad ett par timmar nu pâ eftermiddagen. Frâga mig inte varför men nu är problemet löst. Att lösenskydda bloggen vore det sista jag gör. Sâ oroa er inte :) Bloggen är tillgänliga för alla
TURKISK ÄRTRÄTT MED KÖTT - ETLi BEZELYE TARiFi
Not: Bilderna är tagna frân internet
(4 personer)
RÂVAROR
1 kg färska ärtor
250 gr nötkött
1 st lök
3 st tomater
3 st matsked matolja
3 st normalstort vattenglas vatten (typ Duralex glas som vi har i Sverige)
1 st dessertsked florsocker
2 matskedar tomatpuré
Salt
TILLAGNING
Skär köttet och löken i smâ bitar. Stek dessa i en kastrull tillsammans med lite olja
Skala tomaterna och skär i smâ bitar. Tillsätt dessa sedan i kastrullen och lât puttra ett tag
Tillsätt sedan ärtorna och lât puttra ett tag tills de fâtt en lite ljusare färg.
Tillsätt sedan vattnet, saltet, tomatpurén, florsockret och stäng pâ kastrullocket. Lât puttra tills köttet
och ärtorna blivit mjuka. Klart för servering.
(Det gâr även att ha potatis och morötter i. Finns mânga varianter pâ hur man lagar denna rätt)
AFiYET OLSUN - SMAKLIG MÂLTID
Hm? Ibland kan bloggvärlden leva sitt eget liv. Vet på metro förra året d hände nåt konstigt. Folk fick varandras inlägg utlagt på bloggarna. jag fick nåt om pizza;) Det där receptet ska jag prova nångång. Hur stora vattenglas? Teglas som mycket mäts i här? Trevlig kväll!