Min första ballongflygning - en oförglömlig upplevelse

För exakt ett år sedan fick jag vara med om en oförglömlig upplevelse. Att flyga luftballong över det magiska Kappadokien. Vet inte riktigt hur jag ska förklara med ord. Det måste upplevas. Inte ofta man får vara med om detta i livet. Jag var inte rädd eftersom jag visste att säkerheten är mycket hög och att piloterna är de bästa i världen. Vår pilot, Kaan, var fantastisk. Rolig och professionell. Vi fick en lugn uppstigning och vyerna var magiska. Fick till många fina bilder. Det var intressant att se hur piloterna kommunicerade sinsemellan under hela ballongfärden. Jag ljuger inte när jag säger att det var minst 150 luftballonger uppe samtidigt. Ballongfärden varade i lite mer än en timme precis vid soluppgången. Vid nedstigningen bjöds det på dricka. Läsk, juice eller för dem som önskade champagne. Vi fick även en medalj som souvenir. Ballongflygningar får bara genomföras här tidigt på morgonen och vädret måste vara perfekt. Minsta lilla blåst resulterar i röd flagg. Regllerna är mycket strikta och de som bryter mot dem riskerar höga böter. 
För dem som inte vågar att ge sig på en ballongflygning finns det många utsiktsplatser i Göreme där man kan beskåda dessa under tidigt morgon. Många hotell anordnar tidiga frukostar i en mysig miljö. Jag gick själv upp tidigt för att se ballongerna flyga över dalarna och över vårt hotell. 
För er som har planer på en ballongfärd i Göreme - GÖR DET. Ni kommer inte att ångra er. Ett fint minne för livet. Rekommenderar firman Royal Balloons. Trevlig personal och bra priser. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: