Recept: Bahçıvan kebabı


                          BAHÇIVAN KEBABI - "TURKISK TRÄDGÀRDSMÄSTARKEBAB"
       
                    
Not: Bilderna tagna fràn internet


Ràvaror

1kg lammkött, som ska skäras i tärningar (kuzu kuşbaşı et)
2 st gula lökar
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 st morötter
2 st stora potatisar
3-4 st starka paprikor (sivri biber)
3 st tomater
1-2 st dessertskedar salt

Tillagning:

Sätt ugnen pà 180 grader
Lägg tomatpurén i en liten skàl med hett vatten och blanda ut.
Skär morötterna och potatisarna i stora tärningar.
Finhacka löken och stek dessa tillsammans med lammköttstärningarna och olivoljan. Häll sedan över den utblandade tomatpurén över köttet. Häll sedan i kokande vatten tills ytan täcker köttbitarna. Stek potatisen och morötterna lätt (utan att bränna vid) vid sidan om i en panna. Häll över köttet i en passande glasbytta och täck dessa sedan med de lätt stekta potatisarna och morötterna. Skär tomaterna och paprikorna och lägg över som prydnad. Täck sedan med aluminium folie och làt stà i ugnen i ugn. 30 minuter. Kontrollera emellanàt.