Samsun city

Från hotellet i Tekkeköy in till Samsun centrum tog det ungefär 20 minuter med dolmus. Den stannade precis nere vid strandpromenaden. Samsun är en av Turkiets viktigaste hamnstäder och den största vid savartahavskusten. Samsun grundades som Amisos på 600-talet f.Kr. 
 
Vi åkte in hit nästan varje kväll för att se oss omkring, shoppa och äta god mat. I början letade vi efter resebyråer som anordnade dagsutflykter runt om i Samsun men det var inte lätt. Vi hade hittat ett par alternativ på internet och hade även fått ett par förslag av hotellet men många av dem hade bara dagsturer till Ordu, Trabzon och Rize. Vi ville besöka den berömda ravinen Sahinkaya Kanyonu men tyvärr hade en av resebyråerna bara dagsturer dit ett par gånger i månaden och vi skulle inte hinna med nästa avgång.
 
Vi upplevde Samsun som en mysig storstad. Mysiga strandpromenader, cafeer och restauranger. Jag fick ingen direkt wow-upplevelse men jag var inte heller inställd på äventyr som jag brukar vara. Pool-häng och chill i stan var det som vi prioriterade mest. 
 
En bildbom från Samsun stad. 
 
Karalahana corbasi (Svartkålssoppa). En specialitet kring östra Svartahavskusten.
 
Belediye binasi. Kommunhuset i Samsun. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Olika shoppingsstråk finns runt om i Samsun
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lokantan i Tekkeköy. Litet men ändå ombonat och genuint. Maten lagas på en grill vilket gör att den smakar underbart. 
 
 
 
 
 

Kommentera här: