Utflykt till Gümüslük (dec-jan 2019)

Gümüslük är en mycket populär liten by ungefär 35 minuters bussfärd från Bodrum stad. Jag och Melek bestämde oss för att ta en liten dagsutflykt hit då vädret var soligt och fint just den dagen.  Det mesta var förstås stängt när vi kom dit men de restauranger som var öppna var inte direkt inbjudande så vi skippade lunchen och köpte lite tilltugg på en market istället. Vi strosade omkring lite och hittade ett jättemysigt cafe nere vid stranden. Vi beställde te och varsin läsk. Dyrt men det var det värt då utsikten och atmosfären var underbar. Vi hade med oss varsin bok som vi läste emellanåt. 
 
Som ni kanske märkt finns det hundar med på många av mina bilder. Folket i Bodrum värnar högt om alla djur och kringströvande hundar behandlas med stor respekt. Enligt en kvinna vi träffade är dessa hundar under kommunens kontroll. Det finns även mycket katter. 
 
Gümüslük var nästan tomt på folk nu under vintertid. Alla pensionat och sommarhus var igenbommade men under sommaren är det fullpackat med folk här må ni tro. Jag skulle inte åka hit under sommartid då jag prioriterar andra ställen i Turkiet men Bodrum med dess kringliggande badorter är verkligen uppskattade och omtyckta både av turkarna själva och utländska turister. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: