Bodrums strandpromenad

Hotellet låg en bit utanför Bodrums centrum men md lagom avstånd till strandpromenaden. Under vår vistelse i Bodrum hade vi för det mesta ett underbart väder för att vara vintertid. Mellan 15-21 grader varmt. Det var bara på nyårsafton de två sista dagarna som det var regn och åska men det var bara mysigt. 
Det var välgit lugnt och skönt under denna tid i Bodrum. Inte mycket turister alls, mest elitfolk från andra städer i Turkiet samt en och annan turkisk kändis. Längs strandpromenaden finns en del cafeer och restauranger att välja och vraka mellan. Man har även utsikt över Bodrum kalesi (fästningen). 
Det fanns en restaurang som vi besökte flera gånger under vår vistelse. Den tillhörde Karya Oteli och man kunde sitta nere vid vattnet och beställa in det man ville ha. Bra priser och mycket trevlig personal. Gissa om vi njöt av tillvaron av god mat, vågskvalp och sol. En annan bra restaurang är Sahil Köfecisi som ligger på andra sidan av Bodrum Kalesi. Priset är kanske lite högt men det bjuds på goda tilltugg innan huvudrätten serveras. Personalen är också genuin och trevligt. Inget tomt snack bara för att man ska beställa in mer. Vi levde för det mesta på fisk och kyckling. Ljuvligt gott. 
 
En restaurang jag skulle vilja resa varningens flagg för är Golden Plate Restaurant som också ligger vid början av strandpromenaden. Låt er inte luras av de mysiga lamporna (ihåliga kalabasser) och vedkaminerna de sätter ut på kvällarna. De tar överpriser utöver det man beställt samt höjer priserna beroende på om du är turk eller utlänning. Vi beställde två künefe och två vatten och kyparen försökte sedan lägga till något vi inte beställt. Det var oerhört dyrt (18tl för en näst intill kall kunefe och 7.5 tl för en liten vatten). Vattnet kostade annars 5tl men enligt en av kyparna höjs priserna på kvällarna. En liten vatten kostar högst 2tl på restauranger oavsett vilken restaurang men dessa var luriga. Läste sedan omdömen på internet bl.a tripadviser och stället har fått mycket varningar. Då vet man det till nästa gång. Golden Plate restauranttan uzak durun. Bunlar tamamen kazikci ve ordaki calisanlar cok pis ve ahlaksiz.
 
Annars hade vi bara positiva upplevelser av både cafe- och restaurang besök. För er som gillar nattliv är de flesta barer stängda på vintern här i Bodrum. Det finns ytterst få restauranger och barer som erbjuder livemusik under denna tid på året. På nyårsafton är det dock livat. det erbjuds gratis konserter och många restauranger och barer har öppet. Men annars är det lugnt och allt går i lugnets tecken. 
 
Jag älskade apelsinträden man kunde ser överallt i hela Bodrum. De finns precis överallt. Vid vägkanter, vid stranden och runt om i hela staden. Jag smakade faktiskt på ett par stycken och de var riktigt goda. 
 
Här kommer en bildbomd på större delen av strandpromenaden. 
 
 
 
Hotellet vi egentligen skulle ha bott på.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev en del besök på Kahve Dünyasi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gaaveci är också en cafeteria jag rekommenderar om ni kommer till Bodrum. Ligger vid strandpromenaden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här nere är stället jag skrev om (Golden Plate). Låt er inte luras. det ser mysigt ut men ni kommer garanterat att bli lurad på pengar. Liten te kostar 7.5 tl när det egentligen bara ska kosta 2 tl. Personalen blir sura om man bara beställer in en dryck. De är på en som ettriga myror. Turistfälla. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den bästa restaurangen blev helt klart den som ägs av Karya Oteli. Inga överpriser och mycket trevlig personal. Man kunde sitta precis vid havet och bara njuta av tillvaron. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Starbucks besökte vi en gång men vi var inte så nöjda med servicen.
 
 
 
 
 
 
 
Vackra mosaikmönster runt träden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: