Ulu Camii moskèn i Bursa

Det börjar närma sig slutet på min berättelse av sommarens fantastiska äventyr. På grund av tunga studier och en B-uppsats som ska lämnas in den 1 december och ventilering den 8-9 december så har jag inte varit mycket till människa just nu men försöker uppdatera så fort jag får tid. Känner en stor lust att blogga men all energi går åt uppsatsskrivandet men som jag skrivit tidigare så kommer jag tillbaka med mer frekventa inlägg. 
 
Efter min och Kamiles Uludag-äventyr passade vi även på att besöka Ulucamii moskén i Bursa stad innan vi tog bussen tillbaka till Mudanya. Jag önskar att vi hade mer tid på oss att stanna men det började bli väldigt sent. Vi hann i alla fall att utforska denna vackra moskè i någon timme.
Ulucami har en lång historia bakom sig och är mycket betydelsefull för många troende i Turkiet. Det var sultanen Beyazit I. som lät bygga denna vackra moskè mellan år 1396-1400. Den har en storlek på 5000 kvadratmeter och har 20 vackra kupoler som är vackert målade. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Cissi:

Det är kul att se och läsa lite pö om pö tycker jag då får man lite då och då ju. Förstår att skolan är prio ett. När är du klar och är det till lärare du läser? Lycka till med allt

Svar: Tack för din fina kommentar Cissi. Jag läser till F-3 lärare på högskolan. Det var tänkt att jag skulle blir klar i januari 2017 men min utbildning blev tyvärr förlängd pga en misslyckad B-uppsats som jag måste lägga fram igen nu i december. C-uppsatsen får jag bara lägga fram nästa höst :( Tur att man kan arbeta emellan. Livet har sina törnar ibland.
Sofie

2 Cissi:

Glömde skriva att du alltid har så fina foto. Tack för att du delar med dig😊

Kommentera här: