Maten i Kastamonu

När vi var i Amasya tyckte vi det var svårt att hitta restauranger som lagade mat som var speciellt för Amasya så vi fick hålla oss till "vanliga" rätter som kebab och kyckling. 
I Kastamonu fick vi verkligen en bra titt in i stadens matkultur. Den ena var "etli ekmek", liknar gözleme fast fylld med smör och köttfärs. De flesta restauranger tillagar etli ekmek även uteserveringar. Superdupergott!



En annan maträtt som vi provade var Banduma. Den består av yufka (filodeg), kyckling, smält smör, svartpeppar och krossade valnötter. Den var god men ack så mäktig. Lämnade kvar mer än hälften på tallriken :( jag fick receptet av personalen och ska prova göra detta hemma någon gång. 


Liksom så många andra städer har Kastamonu också restauranger som gör  goda pide på sitt sätt

Om ni kommer till Kastamonu måste ni besöka Eflanili Konağı, en restaurang som erbjuder god mat i en genuin miljö. Under vår och sommartider har de även öppet i sin uteservering. Deras kycklingrätter är att rekommendera.








Çekme helva är något man måste provsmaka om man kommer till Kastamonu. Det finns butiker som säljer helva i presentförpackningar runt om i stan.



Kommentera här: