Recept: Tuzlu kuru pasta - Salta kakor pà turkiskt vis
TUZLU KURU PASTA/KURABİYE - SALTA KAKOR
Not: Bilderna tagna fràn internet
RÀVAROR
1st paket margarin (rumstempererat)
1st teglas olivolja
1st teglas naturell yoghurt
5st matskedar florsocker
4st teskedar salt
6dl vetemjöl
1st matsked timjan (kekik)
1st matsked söt rödpeppar
1st äggula
sesamfrön
çörek otu (vad tusan heter çörek otu pà svenska? Latin: Nigella Satvia)
TILLAGNING
Blanda margarinet, olivoljan, yoghurten, florsockret, saltet och mjölet i en djup skàl och knàda tills du fàtt en "elastisk" deg som inte klistrar sig fast pà händerna. Dela sedan degen i tre delar. I den ena delen blandar du i timjan, den andra rödpeppar och den tredje fàr vara naturell (utan kryddor). Du kan göra hela degen naturell om du vill. En smaksak men varöfr inte prova med lite olika kryddor? Sätt ugnen pà 180 grader. Smörj en plàt.
Skär sedan degen i smà bitar och forma dem sà som du önskar (se bilderna ovan). Placera sedan bitarna pà plàten och pänsla pà med äggulan. SStrö sedan pà med sesamfrön och çörekotu (inte tvunget) och grädda dem sedan i ugnen tills de blivit gyllenbruna. Högst 15-20 minuter. Kontrollera ofta sà de inte bränns vid.













Blir ljuvliga med dill i!!