Recept: Muhlama / mıhlama / kuymak
MUHLAMA / MIHLAMA / KUYMAK



Not: Bilderna är tagna fràn internet
RÀVAROR
8 matskedar majsmjöl
6 matskedar smör
2 normalstora vattenglas med "Trabzon tel peyniri" (denna tràdost gàr att hitta i turkiska livsmedelsaffärer)
1/2 vattenglas ljummet vatten
Salt

Trabzon tel peyniri - tràdost
TILLAGNING
Denna rätt ska tillagas i en kopparpanna för att fà den bästa smaken som möjligt! Men finns det ingen kopparpanna i ert hem sà tillaga den i en vanligt, tunn teflonpanna. Smält smöret och majsmjölet i pannan och rör om tills mjölet fràtt en mörkare färg. Tillsätt sedan tràdosten, det ljumma vattnet och saltet. Rör sedan om allt med en träslev tills smöret kommit upp till ytan som bilderna ovan. Rätten màste ätas varm.













Mmm, det här skulle jag vilja smaka på, jag älskar att värma upp ostsmörgåsar och bäst smakar det då osten har smält mycket! :)
Ahmet har lite mindre än 4 månader kvar nu... Jag vet inte när jag åker tillbaks, det beror lite på jobb och så, men antagligen i maj någon gång. Funderar också på att åka dit någon gång i vinter för att vara tillsammans i några dagar om Ahmet skulle ta permission i några dagar. Men det beror på hur det blir med jobb och så, kanske vi bara väntar ända till maj och sparar de pengarna till annat..
Kram!