Recept: Ezogelin çorbası - Turkisk soppa

                                                           Nu till en turkisk klassiker


                                                   EZOGELİN ÇORBASI - TURKISK SOPPA
            

Not: Bilderna tagna fràn internet

RÀVAROR
1/2 teglas med röda linser (kırmızı mercimek)
1/2 teglas med ris (pirinç)
1 st kaffekopp bulgur
1 st msk vetemjöl
2 st msk margarin/smör
2 st msk tomatpuré
8 st normalstora vattenglas med köttbuljong
mynta
salt
stark rödpeppar (pul biber)

TILLAGNING
Ta en matsked margarin/smör och làt smältas i en kastrull pà lagom värme. Tillsätt sedan vetemjölen och rör om med en träslev. Gör tomatpurén lite mer vattnig genom att tillsätta 2 matskedar vatten. Häll i detta i kastrullen med smöret och mjölet. Tillsätt sedan köttbuljongen i kastrullen efterhand som du blandar pà lagom värme. Tvätta bulguren, riset och linserna och häll sedan i dessa i kastrullen och làt koka tills de blivit mjuka. Tillsätt salt efter smakbehov. Smält det resterande 1 msk margarin i en liten stekpanna tillsammans med rödpepparn och myntan.
Detta ska sedan hällas över den nu klara soppan. Klart för servering!
              

   

Kommentarer:

1 Jessica Ebbhagen Yaman:

Åh så gott. Jag älskar verkligen Ezogelin corbasi

2 Monica:

Hej under sulu köften fråga jag om recept på tomatsalsan eller om det är puré eller krossade tomater.Du kanske missa frågan så jag provar igen :)) Kan du skriva turkiska namnet på salsan om det är denfärdig du köper i Turkiet.

Kram och ha en trevlig helg

3 pia:

Hej, när du skriver på receptet teglas, menar du då såna små som man dricker te ur i turkiet?

Kommentera här: