Recept: Ezogelin çorbası - Turkisk soppa
EZOGELİN ÇORBASI - TURKISK SOPPA



Not: Bilderna tagna fràn internet
RÀVAROR
1/2 teglas med röda linser (kırmızı mercimek)
1/2 teglas med ris (pirinç)
1 st kaffekopp bulgur
1 st msk vetemjöl
2 st msk margarin/smör
2 st msk tomatpuré
8 st normalstora vattenglas med köttbuljong
mynta
salt
stark rödpeppar (pul biber)
TILLAGNING
Ta en matsked margarin/smör och làt smältas i en kastrull pà lagom värme. Tillsätt sedan vetemjölen och rör om med en träslev. Gör tomatpurén lite mer vattnig genom att tillsätta 2 matskedar vatten. Häll i detta i kastrullen med smöret och mjölet. Tillsätt sedan köttbuljongen i kastrullen efterhand som du blandar pà lagom värme. Tvätta bulguren, riset och linserna och häll sedan i dessa i kastrullen och làt koka tills de blivit mjuka. Tillsätt salt efter smakbehov. Smält det resterande 1 msk margarin i en liten stekpanna tillsammans med rödpepparn och myntan.
Detta ska sedan hällas över den nu klara soppan. Klart för servering!












Åh så gott. Jag älskar verkligen Ezogelin corbasi