Recept: Fasulye ezmesi - Turkisk bönröra

Enkelt och gott som mellanmâl. Brukar själv äta detta till bröd. 

                                  FASULYE EZMESi - TURKISK BÖNRÖRA
  
Not: Bilderna tagna frân internet


RÂVAROR
500 gr vita bönor
2 citroner 
2 smâ kaffekoppar olivolja
salt                                  

TILLAGNING
Lägg de vita bönorna i blöt kvällen innan för att göra dem nâgorlunda mjuka och lätta att tillaga. Nästa dag ska dessa kokas tills det blir en liten spricka i bönorna. Häll ut vattnet och ta bort skalen pâ bönorna. Mosa dem sedan med en gaffel eller med en mixer. Blanda sedan i salt (efter smakbehov), olivoljan och pressa i saften frân citronerna. Rör om tills ingredienserna beblandat sig. Lât sedan detta stâ och gojna till sig i kylen ett tag. Klart för servering

                             AFiYET OLSUN - SMAKLIG MÂLTID

Kommentarer:

1 Anna:

Vet du hur man gör riktigt goda piroger med "fuktig" nötfärs i? Har försökt sålänge, men de smakar inte alls så som jag vill,,

Likaså falafel, hur gör man dem riktigt goda?

Har du några godsaker förutom.. baklava.. att tipsa om? :)

2 catrin:

O vilken god röra , den och tomat röran här om dagen blir det till helgen. Har precis kommit hem från 1 vecka i alanya med underbart väder god mat och mycket badande . Tänkte höra om du kan receptetpå frukostbrödet man har där det började på pro någonting och är lite scones liknande o lika så det brödet man serverar till rörorna man får på restaurangerna. Tack för en mkt intressant blogg. höst hälsningar från sverige

3 Slingersnoken:

Jag bara älskar dina recept.

Smaskens =)

Ha det så bra.

Kram M

Kommentera här: