Recept: Fasulye ezmesi - Turkisk bönröra
Enkelt och gott som mellanmâl. Brukar själv äta detta till bröd.
FASULYE EZMESi - TURKISK BÖNRÖRA
Not: Bilderna tagna frân internet
RÂVAROR
500 gr vita bönor
2 citroner
2 smâ kaffekoppar olivolja
salt
TILLAGNING
Lägg de vita bönorna i blöt kvällen innan för att göra dem nâgorlunda mjuka och lätta att tillaga. Nästa dag ska dessa kokas tills det blir en liten spricka i bönorna. Häll ut vattnet och ta bort skalen pâ bönorna. Mosa dem sedan med en gaffel eller med en mixer. Blanda sedan i salt (efter smakbehov), olivoljan och pressa i saften frân citronerna. Rör om tills ingredienserna beblandat sig. Lât sedan detta stâ och gojna till sig i kylen ett tag. Klart för servering
AFiYET OLSUN - SMAKLIG MÂLTID
Vet du hur man gör riktigt goda piroger med "fuktig" nötfärs i? Har försökt sålänge, men de smakar inte alls så som jag vill,,
Likaså falafel, hur gör man dem riktigt goda?
Har du några godsaker förutom.. baklava.. att tipsa om? :)