Recept: Kırmızı mercimek çorbası - Turkisk linssoppa

En mycket vanlig förrätt i Turkiet. Linssoppa.

     


Not: Bilderna är tagna frân ïnternet

RÂVAROR
2 normalstora vattenglas röda linser  (vanliga duralex-glas)
5 normalstora vattenglas vatten
2 gula lökar
1 tekopp/teglas matolja
1 matsked tomatpuré
1 kycklingbuljongtärning (stavning?)
1 dessertsked rödpeppar
1 matsked torkad mynta
salt

TILLAGNING
Skär löken i ytterst smâ bitar och bryn dem i en kastrull med lite olja. Ta sedan de sköljda linserna, purén, buljongtärningen och lägg sedan dessa i kastrullen med löken. Koka sedan 5 glas med vatten i en annan kastrull och tillsätt sedan detta kokande vattnet i kastrullen med blandningen. Lât koka i 10 minuter, rör om och sila sedan blandningen i en sil men häll inte ur vattnet i vasken utan häll tillbaka blandningen i samma kastrull och lât âterigen koka upp (vet dock inte varför man gör sâ här och har inte fâtt ngt ordentligt svar men förmodar att det gör linserna lättare att bli mjuka. Gâr själv efter detta recept och det blir gotteligott) Sedan när det kokat upp igen ska salt, rödpeppar och mynta tillsättas efter smakbehov.

                 

                      

Kommentarer:

1 Kina:

Mmm Mercimek soppa är så gott. Äter vi ganska ofta på vintern.

2 Birsen:

jag levde på linssoppa och grönsaksplanka i stort sett nästan hela graviditeten. Det är så gott och så enkelt att tillaga!

3 Anonym:

åhh kanske ett recept som jag oxå kan lyckas med :) har la provat typ 5 st men blir aldrig så som min man gör det, inshallah så blir min oxå gotteligott :D

4 Kie:

Prova att mixa soppan med mixer istället, mycket enklare än att sila och man får samma resultat:)

Kommentera här: