Recept: Piyaz - Turkisk bönsallad

En maträtt som härstammar från provinsen Antalya

                                              PiYAZ - TURKISK BÖNSALLAD
  

Not: Bilderna tagna från internet


RÅVAROR (5 pers)
250 gr vita bönor
1 st normalstort vattenglas vinäger
1 st stor gullök
1 st kvist persilja
Till såsen
Salt, svartpeppar
2 st matskedar vinäger
6 st matskedar olivolja
Som prydnad
2 st mellanstora tomater
2 st hårdkokta ägg


TILLAGNING
De vita bönorna ska läggas i blöt en dag innan. Dessa ska sedan kokas i hög värme tills de blivit lagom mjuka.
Ställ sedan undan kastrullen och låt bönorna svalna i kokvattnet. Sila sedan ur vattnet och lägg bönerna i en djup skål och tillsätt glaset med vinägret. Låt bönerna stå och dra sig i vinägret i 2 timmar.
Såsen. Blanda saltet, vinägret och  svartpepparn i en mindre skål och häll i olivoljan efterhand som du blandar ingredienserna. Sila sedan ur vinägret från de vita bönerna, som stått och dragit sig i 2 timmar, och lägg tillbaks dem i skålen. Skär löken i små bågar och persiljan ska skäras i normalt stora blad (ta bort kvistarna). Tillsätt detta tillsammans med såsen i skålen med bönorna och blanda ordentligt. Häll över detta i en serveringsskål. Skär tomaterna i bitar, likaså det hårdkokta ägget som prydnad ovanpå blandningen. 

                   
                               
            

Nästa recept: Tavuk Cigeri Sote - Sauterad kycklinglever (önsking av Lisa)

Kommentarer:

1 Anonym:

mmm jag som älskar vita bönor, får bli tillbehör till frukosten på söndag mmmm längtar

Kommentera här: