Zeki Müren museumet (dec-jan 2019)

Zeki Müren är kanske för många turister en okänd person men för många turkar är han en av de största musikerna i Turkiets historia. En musiker och artist som tillfört så mycket glädje i turkisk musik. Hans röst är helt magisk. Han hade sin storhetstid under 60-, 70- och 80 talet. Tyvärr gick han bort efter en tids sjukdom 1991. det som är så speciellt med honom är att han gav hela sin förmögehet till det turkiska försvaret (TSK) vilket gjort honom högt respekterad av många. 
Han bodde i Bodrum under större delen av året förutom när han var ute på turneer och andra evenemang. I Bodrum finns det även ett museum tillägnat honom där man bevarat mycket av hans kostymer, möbler, bilar, bilder och musikarkiv. Inträdet kostar, om jag inte minns fel, 6 TL. 
Det var ett mycket fint museum och väl värt ett besök. Ligger vid strandpromenaden. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Nihal:

Hej Sofie,

Tack vare dig fick jag se Zeki Muren museet. Jag kan inte säga att jag är en fan av hans musik men oavsett man gillar eller ej kan man inte diskutera att han var en musiker/kosntnär av klass. Han älskade sin konst och var verkligen hängiven. Han var originell. Han gömde inte sin personlighet utan var hård sminkad och var väldigt feminin i sitt uppträdande. Pga hans hängivenhet till sin musik, hans kärsleksfulla hjärta och enorma respekt till sin publik var han omtyckt av alla, oavsett man gillade hans musik eller ej. Han förmedleda en enorm positivitet och kärlek till sin publik.

Må han sova i ljus.

Kommentera här: